OD „AZBUČNICE OD SITNICA“ DO LJUBAVI MOG ŽIVOTA

 

 

U  okviru Festivala dramskih amatera sela Srbije, biblioteka „Srboljub Mitić“ je organizovala promociju prve knjige proze Magdalene Redžepović, pod nazivom „Azbučnica od sitnica“ u izdanju biblioteke „Srboljub Mitić“.

Predstavljanje knjige započeto je na veoma zanimljiv način,  kazivanjem asocijacija i odlomaka iz knjige punih simbola za  ljubav, detinjstvo, porodicu, stvarni život i onaj kakav bi mi voleli da bude, složenih po azbučnom redu, (baš kao u knjizi),  u mozaik iz koga su se čuli glasovi: Danijele Božičković Radulović, Zorke Stojanović, Dragane Aleksić i Radice Pavlović.

„…Na svom putu asocijacija i gotovo plastičnih opisa, prolazi kroz sve slojeve i nivoe jednog ljudskog života, i to ne bilo kakvog – većživota koji je bogat, ispunjen, zanimljiv; pravi izvor sreće i stalna borba da se do te sreće dođe…“, rekla je Danijela Božičković Radulović.

O pričama sazdanim od sitnica govorila je i  profesorka srpskog jezika i književnosti Gordana Slavković:

„… U Magdalenim pričama svako može da pronađe sebe. Autorka kroz prizmu sopstvenog života slika i stvarnost svakog od nas. I uči nas. Kao dobar pedagog neprimetno i bez suvoparne didaktike. Ali uporno i zanimljivo. Vodi nas kroz gramatiku, otkriva kulinarske tajne, deli recepte, savetuje kako da razlikujemo bitno od nebitnog, dobro od zla. U njenim pričama je sve moguća. Ono što je malo, postaje veliko…“, rekla je Gordana Slavković.

„Azbučnica od sitnica“ je prvenac Magdalene Redžepović, i ovo je njena prva promocija, ali se odlično sanašla u ulozi autorke koja  je iskreno, toplo ali sa istaknutom čvrstinom u glasu odgovarala na raznovrsna pitanja publike i medijatora programa Danijele Božičković Radulović.

Magdaleni  zahvaljujemo na  poučnoj autorkoj knjizi koju nam je poklonila, jer priznali mi to ili ne, KNJIGA je pravi poklon biblioteci i njenim korisnicima.