БУКЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА – ПОЕЗИЈА ЧЕТИРИ ПЕСНИКА У ЗБИРЦИ „ЦРНОМ ВОДОМ НА ДУНАВО“

Четврто књижевно вече у оквиру културног лета Општине Мало Црниће, под заштитним знаком библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће, одржано је у вечерњим сатима, на платоу крај језера у Заови.
Бројној публици , међу којима су били председник Општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић и председница Скупштине општине Горанка Стевић, представљена је збирка поезије „ЦРНОМ ВОДОМ НА ДУНАВО“ четири аутора: Славице Пејовић из Костолца, Голуба Јашовића из Пећи, Зорке Стојановић из Малог Црнића и Славише Миловановића из Гораждевца, а у издању библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће и Књижевног друштва Косова и Метохије из Косовске Митровице.
О књижевном стваралаштву и поезији ових песника веома надахнуто, говорили су: Славица Јовановић, професорка књижевности и књижевница; Ана Дудаш, књижевница; Милисав Миленковић, председник УКС Браничевско-стишке књижевне заједнице и књижевник. Из угла читаоца поезије за коју се тврди да се мање чита од прозе, коментаре и своје импресије о квартету ствараоца књиге „Црном водом на Дунаво“, дала је и песникиња Антилета Живковић, на један веома леп и занимљив начин. Своје стихове из збирке говорили су: Славица Пејовић, Голуб Јашовић, Славиша Миловановић, док је стихове Зорке Стојановић, говорио глумац Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“, Мало Црниће, Мирослав Митровић.
Да се поезија и музика међусобно прожимају и допуњавају, потврдила је својим прелепим гласом, вокални солиста Слободанка Милић из Божевца.
Медијатор програма је била Данијела Божичковић Радуловић.