IZLOŽBE

Biblioteka  je organizator i nekoliko izližbi knjiga, fotografija i likovnih radova učenika osnovnih škola.

U nedelji FEDRS-a, organizovane su:

1.Izložba dramskih dela,

2.Izložba knjiga iz Umentosti,

3.Izložba knjiga zavičajnih pisaca,

4.Izložba pod nazizivom „Iz fonda Biblioteke „Srboljub Mitić“ (izložene su knjige iz svih fondova),

5.Izložba najčitanijih knjiga iz fonda domaće i fonda svetske književnosti,

6.Izložba knjiga iz Fodna dečije književnosti.

7.Izložba knjiga iz stručnog fonda.

8.Prodajna izložba knjiga zavičajnih pisaca organizovana je na prvom  „Stiškom poselu“,  2008. godine u Zaovi. Organizator „Stiškog posela“ je Turistička organizacija opštine Malo Crniće, sa ciljem da afirmiše i prezentuje potencijale Opštine Malo Crniće iz svih oblasti, prvenstveno iz oblasti turizma, ali i važne manifestacije  poput Festiala dramskih amatera sela Srbije „FEDRAS“, „Vidovdansko poselo“, Preobraženjski susreti pesnika i dr
Izložba knjiga zavičajnih pisaca i članova Udrženja književnika Srbije za Brnaičevski okrug.

 

Osim ovih izložbi, upriličena je izložba knjiga iz dečije knjiženvosti u OŠ „Moša Pijade“ iz Malog Crnića, ali i izložba knjiga  pisaca iz Malog Crnića a u okviru Takmičenja sela Srbije, u Mesnoj zajednici Malo Crniće.

Svake godine, organizuje se i izložba likovnih radova učesnika konursa „Div Stigu“ u svečanoj sali Skupštine opštine Malo Crniće, dok se u prostorijama  Biblioteke  organizuju izložbe fotografija – pesnika i učesnika manifestacija koje se organizuju tokom godine.

 

 

PLAKETA  ZAHVALNOSTI  UDRUŽENJA KNJIŽEVNIKA SRBIJE –  PODRUŽNICI ZA  BRANIČEVSKI OKRUG

 

Petogodišnji uspešni rad Podružnice Udruženja književnika Srbije za Braničevski okrug, krunisan je Plaketom zahvalnosti Udruženja književnika Srbije,  za trajni doprinos ugledu i razvoju Udruženja.

Krajem decembra prošle godine, na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Udruženja književnika Srbije – Beograd, doneta je odluka o dodeli ovog visokog priznanja. Na radost svih članova Podružnice, ljubitelja pisane reči, poštovaoca „njenog veličanstva – knjige“  prijatelja Podružnice i predstavnika opštine Malo Crniće,  uručenje Plakete upriličeno je na svečanoj akademiji organizovanoj u čast prvog srpskog arhiepiskopa  i prosvetitelja Svetog Save.

Mićo Cvijetić, književnik iz Beograda, član Uprave Udruženja književnika Srbije i urednik „Književnih novina“,  uručio je Plaketu predsedniku Podružnice za Braničevski okrug – Milisavu Milenkoviću.

–               Sumirajući rezultate rada na kraju godine, Uprava,  a i Skupština Udruženja književnika Srbije bila je jednoglasna u oceni  da  Podružnica  UKS za Braničevski okrug  u svom radu beleži odlične rezultate i da ostavlja duboke tragove u srpskoj književnosti.   Samim tim daje veliki doprinos ugledu i razvoju Udruženja.

Samo u prošloj godini, pod zaštitnim znakom ove Podružnice u ediciji Stiški književni krug izdato je pet novih naslova , što je veliki uspeh. Osim toga, tu su i brojne, već tradicionalne manifestacije i književne večeri, koje se organizuju. Sve ovo dokazuje da je Podružnica za Braničevski okrug  opravdala svoje postojanje, a iskreno se nadam da će to činiti i u narednom periodu,  istakao je Cvijetić.

Leave A Comment