ПРВИ КОНЦЕРТ ОПШТИНСКОГ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА – МАЛО ЦРНИЋЕ

Општински фолклорни ансамбл основан фебруара месеца 2018. године, при Центру за културу општине Мало Црниће, веома успешно ради. Са великим ентузијазмом, озбиљношћу, дисциплином, упорношћу и оним без чега се никакав успех не постиже, а то је љубав према неговању културне традиције нашег народа. Љубав према народној игри и песми као дела наше богате културне баштине, показали су чланови Општинског фолклорног ансамбла у Малом Црнићу на свом првом самосталном концерту.
Бројна публика уживала је у дивним кореографијама народних игара Првог (старија група), Другог (средња група), и Трећег (најмлађа група у којој су наступали и деца – предшколци) ансамбла, који су за врло кратко време под будним оком уметничког руководиоца Николе Томића, показали како се чува и негује Народна игра и песма, која представља жилу куцавицу и културни идентитет једног народа. Као и увек, подршка младима није изостала ни од представника локалне самоуправе на челу са председником општине Малишом Антонијевићем, који је био и иницијатор оснивања Општинског фолклорног ансамбла. Да није погрешио, доказ је бројна публика, топли аплаузи који су бодрили играче, али пожртвованост родитеља, који су са својом децом увек- пробама и на концертима.

Диван призор на сцени – почев од народних ношњи и меких тонова музике, спретних и лаганих корака играча, дивних народних песама у интерпретацији Филипа Стевића, Александре Пешић, уз најаве водитеља Жељка Светомировића и Данијел Божичковић Радуловић, само је један сегмент који је виђен и забележен у раду Општинског фолклорног  aнсамбла Мало Црниће.

 

 

 

 

„Ко жели да пева увек ће наћи песму“