У МАЛОМ ЦРНИЋУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ

У општини Мало Црниће, на прикладан и достојанствен начин обележен Дан државности Србије, у присуству представника локалне самоуправе: Горанке Бебе Стевић, председнице Скупштине општине Мало Црниће; Горана Дачића, заменика председника Општине; Драгана Митића, заменика начелника Општинске управе; директорке Туристичке организације, Јасне Јовић; бројних грађана и чланова СУБНОР-а, на челу са председником Владаном Илићем.
Венац је на спомен обележје у Малом Црнићу, положила председница Скупштине, Горанка Стевић, са замеником председника Општине, Гораном Дачићем.
Обележавање Дана државности и сам чин полагања венаца у знаку је подсећања на Сретење 1804. године, када је подигнута револуција и почело ослобађање од Турске, и исти датум 1835. године, када је донет први модерни устав Србије, познатији као Сретењски устав
Послe Другог свeтског рата, од 1945. годинe, у потпуно промeњeним околностима, Србија јe у саставу фeдeралнe Југославијe чeтири пута усвајала највиши законодавни акт, а актуeлни јe усвојeн 30. октобра 2006. годинe.