ИЗЛОЖБЕ

Библиотека  је организатор и неколико излижби књига, фотографија и ликовних радова ученика основних школа.

У недељи ФЕДРС-а, организоване су:

1.Изложба драмских дела,

2.Изложба књига из Ументости,

3.Изложба књига завичајних писаца,

4.Изложба под назизивом „Из фонда Библиотеке „Србољуб Митић“ (изложене су књиге из свих фондова),

5.Изложба најчитанијих књига из фонда домаће и фонда светске књижевности,

6.Изложба књига из Фодна дечије књижевности.

7.Изложба књига из стручног фонда.

8.Продајна изложба књига завичајних писаца организована је на првом  „Стишком поселу“,  2008. године у Заови. Организатор „Стишког посела“ је Туристичка организација општине Мало Црниће, са циљем да афирмише и презентује потенцијале Општине Мало Црниће из свих области, првенствено из области туризма, али и важне манифестације  попут Фестиала драмских аматера села Србије „ФЕДРАС“, „Видовданско посело“, Преображењски сусрети песника и др
Изложба књига завичајних писаца и чланова Удржења књижевника Србије за Брнаичевски округ.

 

Осим ових изложби, уприличена је изложба књига из дечије књиженвости у ОШ „Моша Пијаде“ из Малог Црнића, али и изложба књига  писаца из Малог Црнића а у оквиру Такмичења села Србије, у Месној заједници Мало Црниће.

Сваке године, организује се и изложба ликовних радова учесника конурса „Див Стигу“ у свечаној сали Скупштине општине Мало Црниће, док се у просторијама  Библиотеке  организују изложбе фотографија – песника и учесника манифестација које се организују током године.

 

 

ПЛАКЕТА  ЗАХВАЛНОСТИ  УДРУЖЕЊА КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ –  ПОДРУЖНИЦИ ЗА  БРАНИЧЕВСКИ ОКРУГ

 

Петогодишњи успешни рад Подружнице Удружења књижевника Србије за Браничевски округ, крунисан је Плакетом захвалности Удружења књижевника Србије,  за трајни допринос угледу и развоју Удружења.

Крајем децембра прошле године, на редовној годишњој седници Скупштине Удружења књижевника Србије – Београд, донета је одлука о додели овог високог признања. На радост свих чланова Подружнице, љубитеља писане речи, поштоваоца „њеног величанства – књиге“  пријатеља Подружнице и представника општине Мало Црниће,  уручење Плакете уприличено је на свечаној академији организованој у част првог српског архиепископа  и просветитеља Светог Саве.

Мићо Цвијетић, књижевник из Београда, члан Управе Удружења књижевника Србије и уредник „Књижевних новина“,  уручио је Плакету председнику Подружнице за Браничевски округ – Милисаву Миленковићу.

–               Сумирајући резултате рада на крају године, Управа,  а и Скупштина Удружења књижевника Србије била је једногласна у оцени  да  Подружница  УКС за Браничевски округ  у свом раду бележи одличне резултате и да оставља дубоке трагове у српској књижевности.   Самим тим даје велики допринос угледу и развоју Удружења.

Само у прошлој години, под заштитним знаком ове Подружнице у едицији Стишки књижевни круг издато је пет нових наслова , што је велики успех. Осим тога, ту су и бројне, већ традиционалне манифестације и књижевне вечери, које се организују. Све ово доказује да је Подружница за Браничевски округ  оправдала своје постојање, а искрено се надам да ће то чинити и у наредном периоду,  истакао је Цвијетић.

Leave A Comment