СЛОВО О СВЕТОМ САВИ

Традиционална  свечана академија у част првог српског просветитеља, архиепископа, књижевника и државника Светог Саве. Први пут је одржана у организацији Библиотеке , Центра за културу  и Удружења књижевника Србије – Подружнице за Браничевски округ 27. јануара 2006. године, када су у програму учествовали песници са подручја Браничевског округа, вокални солиста Милић Слободанка из Божевца, Митић Санела из Куле, Наумовић Анђела из Великог Црнића,  Народни оркестар Новице Стојимировића из Петровца, тадашњег директора Центра за културу, млади виолиниста Иван Бошковић  из Старчева, хор ниже музичке школе „Стеван Мокрањац“- одељење у Малом Црнићу.

Запажене наступе имали су ученици нижих разреда ОШ „Моша Пијаде“ из Малог Црнића који су са својим учитељем Радишом Стојићевићем увек имали неко пријатно изненађење у виду рецитала, колажа и сл.

Беседе о Светом Сави имали су: Јадранка Цветковић из Петровца, Славица Јовановић из Пожаревца и Драгиша Милошевић из Божевца. Није изостало ни присуство општинског руководства.

Leave A Comment