ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МАЛО ЦРНИЋЕ, МАЛИША АНТОНИЈЕВИЋ – СА ВУКОВЦИМА И ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Традиционални пријем носиоца Вукове дипломе и титуле ученика генерације школске 2016./2017. године, организован је у Малом Црнићу од стране кабинета председника општине Мало Црниће, Малише Антонијевића и библиотеке „Србољуб Митић“. Пријему су поред ученика, присуствовали: родитељи, наставници, директори Школа, председница Скупштине општине, Горанка Стевић, помоћници председника Општине: Александар Марковић и Топлица Ђорђевић….

Присутнима се најпре обратила директорка малоцрнићке библиотеке, Данијела Б. Радуловић:
„ Поштовани, ученици, добро дошли на један крај и на један нови почетак. Данас Видовдан. Данас је важан дан, у коме ви добијате књижице, дипломе, награде. У коме из света детињства корачате ка свету одраслих, ка свом будућем занимању и ономе чиме ћете се у животу бавити. Завршили сте Основну школу, и то не било како, већ са највишим оценама и најбољим знањем.- као носиоци престижне, Вукове дипломе, и као ђаци генерације. Желим вам да сачувате тај позитиван став, такмичарски дух и жељу за стицањем знања. Сигурно сте од родитеља, васпитача и наставника, више пута чули да учите за себе и због себе, и да је знање једино богатство које нико не може да вам узме. И то је тачно. Учећи, изграђујете себе и своју личност, постајете квалитетнији и бољи- стручњаци и људи…“ рекла је Данијела Божичковић Радуловић.
Председник Општине, Малиша Антонијевић, у свом обраћању је најпре поздравио родитеље, наставнике, директоре школа, ученике, дајући образложење да је овај редослед логичан.
„…. Дете мора да расте у здравој породици, као предшколац да се на правилан начин усмерава према школи, од учитеља и наставника прима критике као и похвале, црпи знање, стиче позитивне навике у току свог образовања. Све има свој редослед и свој ток. Тако, драги ученици, и у вашем животу треба да иде све по реду. Најпре срећно детињство, леп период прилагођавања школи, напоран и упоран рад током осмогодишњег школовања. Зато сте данас и овде, да заједно поделимо радост. Ви сте најбољи од најбољих. Поносан сам на вас и радујем се свим вашим наградама и успесима који сте постигли до сада. Пред вама је сада тежи период. Чекају вас нове школе које сте сами бирали, нови пријатељи, нови професори. Имаћете и доста препрека, али сигуран сам да ћете све савладати. Касније ће вам се путеви разићи, али не заборавите: где год да се нађете, било који посао да радите, будите увек добри људи. Честитам вам на добијеним Вуковим дипломама и ласкавој титули Ђака генерације…..“ рекао је председник Општине, Малиша Антонијевић.
Председник општине је ученике даривао таблет рачунарима и прикладним књигама. Вуковцима и ученицима генерације, књиге је у име библиотеке, уручила директорка Данијела Б. Радуловић.
Добитници Вукових диплома су : Стојковић Марија, Перић Тијана (Топоница), Пауновић Сања, Живановић Анђелија. Деспотовић Анђела, Перић Тијана (Мало Црниће), Младеновић Катарина, Милошевић Јована.
Ђаци генерације : Стојковић Марија, Пауновић Сања, Деспотовић Анђела, Младеновић Катарина.