ОД „АЗБУЧНИЦЕ ОД СИТНИЦА“ ДО ЉУБАВИ МОГ ЖИВОТА

 

 

У  оквиру Фестивала драмских аматера села Србије, библиотека „Србољуб Митић“ је организовала промоцију прве књиге прозе Магдалене Реџеповић, под називом „Азбучница од ситница“ у издању библиотеке „Србољуб Митић“.

Представљање књиге започето је на веома занимљив начин,  казивањем асоцијација и одломака из књиге пуних симбола за  љубав, детињство, породицу, стварни живот и онај какав би ми волели да буде, сложених по азбучном реду, (баш као у књизи),  у мозаик из кога су се чули гласови: Данијеле Божичковић Радуловић, Зорке Стојановић, Драгане Алексић и Радице Павловић.

„…На свом путу асоцијација и готово пластичних описа, пролази кроз све слојеве и нивое једног људског живота, и то не било каквог – већживота који је богат, испуњен, занимљив; прави извор среће и стална борба да се до те среће дође…“, рекла је Данијела Божичковић Радуловић.

О причама сазданим од ситница говорила је и  професорка српског језика и књижевности Гордана Славковић:

„… У Магдаленим причама свако може да пронађе себе. Ауторка кроз призму сопственог живота слика и стварност сваког од нас. И учи нас. Као добар педагог неприметно и без сувопарне дидактике. Али упорно и занимљиво. Води нас кроз граматику, открива кулинарске тајне, дели рецепте, саветује како да разликујемо битно од небитног, добро од зла. У њеним причама је све могућа. Оно што је мало, постаје велико…“, рекла је Гордана Славковић.

„Азбучница од ситница“ је првенац Магдалене Реџеповић, и ово је њена прва промоција, али се одлично санашла у улози ауторке која  је искрено, топло али са истакнутом чврстином у гласу одговарала на разноврсна питања публике и медијатора програма Данијеле Божичковић Радуловић.

Магдалени  захваљујемо на  поучној ауторкој књизи коју нам је поклонила, јер признали ми то или не, КЊИГА је прави поклон библиотеци и њеним корисницима.