ДРУГИ САБОР ПЧЕЛАРА У ВЕЛИКОМ СЕЛУ – ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ

У Великом Селу (општина Мало Црниће), одржан други по реду „Сабор пчелара у организацији Месне заједнице Велико Село и Удружења пчелара „Стиг“. Поред пчелара и мештана из оближњих пчеларских удружења,сабору је присуствовао председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић и председница Скупштине општине, Горанка Стевић.
„…У име општине Мало Црниће, у своје лично име, желим да вас поздравим и захвалим организатору што ми је пружио прилику да то учиним. Са задовољством свима желим добродошлицу и драго ми је што су наши пријатељи и браћа са Косова данас са нама. На овом предивном месту, у хладовини овог огромног дрвета, налазимо се истим поводом по други пут. Сведоци смо велике жеље а и чињенице да ова манифестација живи и да сви желимо да се она развија и расте. Ова манифестација пчелара, више је посећена него прошле године, што је и била наша жеља, али нека данашњи број посетилаца буде мањи од броја присутних следеће године. Прошле године је била проба на којој смо потражили одговоре на питање: Да ли желимо, хоћемо и можемо? Одговор је данас потврђен. Желимо, хоћемо и можемо. Видели смо да је на овим просторима пчеларство заступљено, да су пчелари пронашли свих интерес у овој грани пољопривреде, а наша обавеза је да им помогнемо. Постоје два удружења у нашој Општини. То је мало, треба имати више удружења, али ја мислим да смо ми мала општина да се делимо, и имамо више удружења. Довољно је једно велико, здраво, економски јако удружење, које ће радити „под истом капом“ и то је нешто што ћу увек понављати све док не видим жељу, енергију да се уједине и да заједно делују и раде. Сви пчелари у општини имају поуздане пријатеље, који су расположени и желе да увек помогну и на које могу да се ослоне. Посебно ми је драго када видим да село у нашој општини живи. Пример за то је Велико Село, које је велико и по самом имену насеља, али и по вредним и добрим људима. Нажалост смањење броја становника је видно и у овом насељу, као и у осталим насељима. Добро је када се људи сложе, када се нешто лепо дешава, када људи из различитих удружења, организују нешто уложивши сву своју снагу, љубав, вољу. Резултат таквог рада је данашњи Сабор пчелара. Мени, је срце пуно радости и жеље, да сваке наредно године, ова манифестација добија како на квалитету, тако и на квантитету…“, рекао је председник општине, Малиша Антонијевић.
Присутнима се обратио и представник Савеза пчеларских удружења Србије, и представник Удружења пчелара са Косова и Метохије, који је председника Антонијевића даривао уметничком сликом. Потом су сви уживали у богатом културно-уметничком програму.