СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ВУКОВАЦА И УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МАЛО ЦРНИЋЕ

Најбољи ученици са територије општине Мало Црниће, данас су са родитељима, разредним старешинама и директорима Основних школа, присуствовали свечаном пријему код председника Општине, Малише Антонијевића и његових сарадника. Пријему је присуствовала председница Скупштине општине, Горанка Стевић и заменик председника Општине, Горан Дачић.
Присутнима се обратила директорка Библиотеке „Србољуб Митић“, Данијела Божичковић Радуловић:
„…..Честитам, онако људски, мајчински и учитељски. Желим вам у животу све оно што желим и својој деци. Да будете срећни са својим породицама, да изаберете прави посао којим ћете се у будућности бавити, и да волите то што радите, да у све што чините уностие љубав. Тражите то, док се не пронађете, али не одустајте. Никада немојте да се трудите да будите бољи од других – будити најбољи за себе. Немојте нас заборавити. Јавите се. Када вам је тешко, када имате проблем, али и када вам је лепо, када постигнете успех…..“, рекла је директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић
Председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, такође је честитао ученицима на постигнутом успеху и запаженим резултатима:
„….треба понекад занемарити оно што сви често говоримо: „Није важно победити, важно је учествовати“. Ипак веома је важно и победити. Сви ви сте се борили за што бољи резултат у стицању знања, и ето, борба се испалтила. Данас сте овде као „најбољи од најбољих“. У вашем образовању, веома важну улогу имала је породица, вртић, предшколска установа, наставници и директори Школа. Наравно, они нису могли да вам пренесу знање, да то нисте желели и да нисте планирање своје будућности схватили олако. Било је тешко, биће још теже, али ни у једном моменту нисам помислио да нећете успети, да остварите своје жеље у избору будућег занимања. Као локална самоуправа, обезбедили смо вам бесплатне месечне карте до свих градова у Браничевском округу, где ћете наставити школовање. Убеђен сам да ћете се вратити овде, одакле полазите у нове победе, нова сазнања и да то што научите, покажете овде и допринесете развоју наше Општине….“, рекао је председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић.
Школске 2019/2020. године носици Вукове дипломе су: Тијана Ивановић, Марија Ђорђевић, Јелена Живановић, Сара Миловановић. Даница Стевић (ОШ „Милисав Николић“ – Божевац); Анђела Марковић и Кристина Мићић ( ОШ“Дража Марковић Рођа“ – Смољинац) ; Миљана Стевановић (ОШ „Ђура Јакшић“ – Топоница) ; Николај Пекић и Игњат Рајковић (ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће).
Титулу Ученика генерације, понели су: Даница Стевић, Кристина Мићић, Миљана Стевановић и Николај Пекић.

 

 

Председник Општине је ученике даривао таблет – рачунарима, а Библиотека књигама да из њих црпе мудрост, и чоколаду да им живот увек буде сладак.