НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „СТИГ“

 

Нови број 131-132 часописа за књижевност, уметност и културу „Стиг“ и издању Центра за културу општине Мало Црниће, посвећен је Миловану Витезовићу и Радомиру Андрићу, познатим српским писцима. Милован Витезовић је актуелни,  док је Радомир  Андрић почасни председник Удружења књижевника Србије.

Поред радова поменутих писаца у часопису су објављени текстови Зорана Глушчевића, Ђ. Шушњића, Петра Волка, Владе Булатовића Виба, Александра Илића, Љубивоја Ршумовића, Мирослава Егерића, Марка Недића, Павла Ивића, Ратка Димитријевића, Владете Јеротића, Љубомира Симовића, Бранислава Петровића, Бранка Ћопићам Христе Георгијевског Спасоја Шејића, Драгана Мраовића, Слободана Стојановића, Николе Милошевића, Душана Јовановића, Петра Пајића, Милисава Миленковића, Бранислава Вељковића, Јарослава Резњика и други.

Часопис СТИГ је доказ да је писана реч неуништива и да ниче свуда где се посеје – широкогрудо, племенито, храбро, топло и са пуно љубави, а Стиг је плодан. Рађа уметнике: писце, сликаре, глумце…

Главни и одговорни уредник овог броја часописа „Стиг“ је недавно преминули Милисав Миленковић, који је био његов први уредник и један од оснивача.

 

 

З.С.