У колу радости са Љубисавом Грујићем – Грујом, дечијим песником

 

У библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, данас је одзвањао дечији смех. Чуло се и загонетно шаптање, могло се запазити чуђење, задовољство, опуштеност, рађање нових жеља на лицима деце – ученика ОШ „Моша Пијаде“ из Малог Црнића и издвојених одељења у Великом Црнићу, Батуши и Салаковцу.

 

Стотинак ученика, подељених по групама, са својим учитељицама,  провели су дан у библиотеци – на дечијем одељењу и у читаоници „Осам нијанси плаве“, дружећи се са библиотекаркама и књигама, али и са писцем за децу Љубисавом Грујићем – Грујом из Пожаревца. Љубисав Грујић Груја је у ствари био гост изненађења – деца су пожелела да се сретну са писцем за децу, направила круг затворивши очи са жељом да се упознају са писцем који пише књиге за децу. Жеља је била тако јака…. и одједном  испунила…онако непланирано…бар су деца тако мислила. У кругу је држећи се за дечије руке, појавио  писац – Груја, који је разговарао са децом, читао стихове, причао како се пишу стихови….

 

За испуњење дечијих жеља побринула се директорка библиотеке Данијела Божичковић Радуловић, која је поздрављала децу, причала о другарству, љубави, поштовању, о књигама као највећим пријатељима…

Прекрасан дан и за децу, библиотекарке, писце, просветне раднике. Осећамо да се и књиге радују, осликани зидови, као и уметничке слике спремне за изложбу „Библиотеке у оку уметника“.