Библиотекари – писци из општине Мало Црниће на страницама новог броја Браничева…

Часопис за књижевност, културу и уметност „Браничево“, покренут је 1955. године. НБ „Илија М. Петровић“ – Пожаревац, преузела издавачку и уредничку палицу и пред читалачком публиком појавио се нови број, који је уредила Бранка Пражић са члановима редакције: Јеленом Чобић, Јасмином Степановић и Татјаном Живковић, док је потписник издавача директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић. За илустрацију на корицама побринуо се Војин Тишма (Бунар жеља).

Овај број слободно можемо назвати и часопис библиотекара – писаца, јер су у њему пажљиво изабрани текстови свих библиотека из Србије, који се баве писањем и који су допринели развоју српске књижевности, али и библиотекарства. На првим страницама је уводна реч редакције. Следе  текстови : Бранке Пражић, Јелене Чобић Станисављевић, Добрила Арнитовића, Радована Белог Марковића, Берислава Благојевића, Ласла Бошковића, Славице Пејовић, Вујице Бојовић, Наташе Бундало Микић, Ђорђа Влајића, Дејана Вукићевића, Јоване Дишић, Зарије Д. Вукићевић, Гордане Ђилас, Зорке Стојановић, Мирка С. Марковића, Данила Радојковића, Ане Ристовић, Иване Ршумовић, Власте Недељковић, Милице Матијевић, Слободана Стојановића и др.

На страницама најновијег броја Браничева, нашли су се књижевни радови и библиотекара из општине Мало Црниће. Драгослава Живадиновића, Зорке Стојановић и Данијеле Божичковић Радуловић. Свакако да смо радосни…

Честитамо редакцији