Čitajmo domaće autore: „Devojka sa violinom“, autorke Milene Sekulić Odalović

„Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović vodi nas u 1888. godinu, gde upoznajemo Sandrin Neker, mladu ženu koja bježi iz svog doma u Liverpulu, suočena sa strahom koji je proganja.

Bežeći od svoje prošlosti, ona se nađe na hladnim ulicama Londona, gladna i bez nade. Sudbina joj donosi neočekivani obrt kada je nađe tajanstvena grofica Kliford, koja je dovodi u svoj raskošni dom, obasipa poklonima i pažnjom, ali sve to u zamenu za ulogu koju Sandrin treba da odigra.

Grofica obećava Sandrin bogatu nagradu koja bi joj omogućila novi početak, ali planovi se menjaju kada se u priču uplete lord Sajmon Kliford. Počinje intenzivna borba za porodično nasleđe, dok Sandrin neočekivano dobija podršku od Edvarda Berna, šarmantnog londonskog zavodnika.

Milena Sekulić Odalović, autorka romana „Vetar sa Pirineja“, kroz priču o Sandrin istražuje teme straha, nade, i borbe za samostalnost u društvu koje se menja.

Kroz zapetljanu mrežu zavere, intriga i ljubavi, ovaj roman osvetljava borbu glavne junakinje za pronalaženje vlastitog mesta u svetu, uz uzbudljive preokrete i živopisne likove koji daju posebnu draž ovoj priči.