ДОБРО ДОШЛА, ДРАГОЦЕНА КЊИГО….

Књига „Употреба дигиталних алата у малим јавним библиотекама“, ауторке Валентине Поповић, од данас је део књижног фонда библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће. Стручна књига, коју сваки библиотекар да има.

У питању је научна и стручна литература за коју Доц. Др Адам Софронијевић, каже: „…Од посебног је интереса за стручну и научну заједницу детаљно презентован пример примене дигиталних алата у формирању „Е-биоблиотеке“, као дигиталног огранка, места за дигитални садржај намењен свим старосним категоријама корисника. Коришћење различитих дигиталних алата омогућило је бољу контролу, управљања и промоцију садржаја. У оквиру ове целине концептуално се по важности истиче анализа коју књига доноси, а која се односи на рад свих библиотека у онлајн окружењу у коме библиотека информише кориснике о актуелним образовним и културним садржајима и омогућава њихово коришћење и онда када се корисници физички не налазе у библиотеци….

Валентина Поповић, рођена је 1994. године, завршила је Филозофски факултет у Београду, и има звање мастер библиотекара. Употребом дигиталних алата, развија и унапређује библиотечку праксу . Аутор је Е-библиотеке Љиг, Виртуелне полице и рефералних база података: е-каталога монографских публикација.