SLOVO O SVETOM SAVI

Tradicionalna  svečana akademija u čast prvog srpskog prosvetitelja, arhiepiskopa, književnika i državnika Svetog Save. Prvi put je održana u organizaciji Biblioteke , Centra za kulturu  i Udruženja književnika Srbije – Podružnice za Braničevski okrug 27. januara 2006. godine, kada su u programu učestvovali pesnici sa područja Braničevskog okruga, vokalni solista Milić Slobodanka iz Boževca, Mitić Sanela iz Kule, Naumović Anđela iz Velikog Crnića,  Narodni orkestar Novice Stojimirovića iz Petrovca, tadašnjeg direktora Centra za kulturu, mladi violinista Ivan Bošković  iz Starčeva, hor niže muzičke škole „Stevan Mokranjac“- odeljenje u Malom Crniću.

Zapažene nastupe imali su učenici nižih razreda OŠ „Moša Pijade“ iz Malog Crnića koji su sa svojim učiteljem Radišom Stojićevićem uvek imali neko prijatno iznenađenje u vidu recitala, kolaža i sl.

Besede o Svetom Savi imali su: Jadranka Cvetković iz Petrovca, Slavica Jovanović iz Požarevca i Dragiša Milošević iz Boževca. Nije izostalo ni prisustvo opštinskog rukovodstva.

Leave A Comment