НАЈБОЉИ ОСНОВЦИ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ, НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ

За добитнике дипломе „Вук Караџић“ и ученике генерације школске 2023./2024. године, у општини Мало Црниће, организован је традиционални  свечани пријем. Домаћин је био председник Општине, Малиша Антонијевић са својим сарадницима. У организацији пријема учествовала је и библиотека „Србољуб Митић“.

Присутним основцима, родитељима, професорима директорима Школе, на почетку се обратила, Данијела Божичковић Радуловић, директорка Библиотеке.

„….Постоје неки тренуци у животу који остају запамћени за цео живот. Они важни, значајни, када је срце задовољно и испуњено нечим лепим и пријатним. То се зове срећа. Што је више труда уложено, то је срећа већа. Ово је један такав тренутак. Ви сте победници. Победили сте лењост, мрзовољу, нерад. Захваљујући родитељима, породици, васпитачима, наставницима, професорима, и највише, захваљујући вама самима, дошли сте до циља. Честитам вам на томе….“ , рекла је директорка Библиотеке, Данијела Б. Радуловић.

Домаћин пријема, председник Општине, Малиша Антонијевић срдачно је поздравио, како је рекао:  „најдраже госте – најбоље од најбољих“.  У свом обраћању, председник Општине, Малиша Антонијевић је истакао да му је од свих догађаја који се дешавају током године, овај догађај најдражи, најлепши и најрадоснији. Сви присуни су заслужили велико поштовање, јер створити доброг образованог човека уопште није лако. Можда је и најтеже. Оно што је веома важно по речима председника Антонијевића, јесте да се при одласку на даље школавање из општине из које се одлази у нове школе, друге градове, понесе оно најбоље а то је стечено знање у Основној школи, , култура понашања. васпитања и свест да у новим срединама не представљају само себе већ и родитеље, породице, и своју Општину. „….Локална самоуправа је учинила све што је могла да вам омогући добре услове за основно образовање. Тако ће бити и у наредном периоду. Међу вама можда има будућих лекара, пројектаната, грађевинара, архитекте, правника….а управо та занимања су потребна нашој општини. Волео бих да завршите средње школе, факултете, да се вратите у нашу општину и покажете жељу и спремност да радите овде,  и учествујете у њеном развоју. Да би били успешни у послу, битно је да изаберете занимања која волите, и зато вам желим да упишете школе које волите  и да ваше професије буду она занимања које сте навели у листама жеља, с ми смо ту да вам помогнемо у свему….“, рекао је председник Општине, Малиша  Антонијевић.

Председник Антонијевић је подсетио присутне  на значај Видовдана, великог српског празника, страдање српске војске и кнеза Лазара у Косовском боју. „Чувањем наше историјске прошлости, вредним учењем, напредовањем у сваком смислу, показаћете колико волите Србију и општине Мало Црниће, која јесте неразвијена и мала, али која брине о младим људима и њиховом образовању…, додао је Антонијевић.

Добитницима „Вукове дипломе“и ђацима генерације, председник Антонијевић је уручио  награде – књиге и таблете,  као и директорка библиотеке, Данијела Б. Радуловић – књиге.

 

Добитници Вукове дипломе су: Душан Обрадовић, Елена Георгиев, Теодора Митровић, Адам Еслеем (ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће), Викторија Рајчић (ОШ „Милисав Николић“,  Божевац) и Александар Ивковић, (ОШ „Дража Марковић Рођа, Смољинац). Титулу ученика генерације понели су: Душан Обрадовић, Викторија Рајчић и Александар Ивковић.

 

 

З. Стојановић