НАЈМЛАЂИ ЧЛАН БИБЛИОТЕКЕ „СРБОЉУБ МИТИЋ“ – АЛЕКСАНДРА ЋУСТИЋ ИЗ БЕОГРАДА

 

Библиотека „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, ради ове године у специфичним условима због пандемије, али резултати су на високом нивоу. Ниједан сегмент рада није запостављен. Рад са корисницима, уз примену заштитних и препоручених мера Кризног штаба није прекидан, књиге су се достављале на кућну адресу – лично, по захтеву корисника, књижни фонд се редовно обнавља, ради се на његовј обради и смештају, по Закону о библиотечкој делатности. Редовно се уређује сајт Библиотеке а посебна пажња је посвећена дигитализацији публикација, како из Завичајног фонда, и Фонда старе и ретке књиге, тако и других нових књига, које препоручујемо читаоцима. Објављујемо линкове са сајта Библиотеке www.bsmmc .rs на друштвеним мрежама, како би корисници могли да их користе у електронској форми.

,,Тешка су времена, месецима влада пандемија, али чинимо заиста велики напор да се ситуација не одражава на функционисање Библиотеке. Свесни опасности и усмерени на рад који је прилагођен новонасталој ситуацији, трудили смо се да и у овим ,,ванредним,, условима одржимо висок ниво како заштите тако и рада установе и рада са корисницима. Издавачка делатност, којом се Библиотека ,,Србољуб Митић“ поноси деценијама, није јењавала. У овом периоду издавачи смо 6 нових књига, а до краја године, биће их још. Такође, узеле смо учешће и у неколико стручних скупова из области библиотекарства. Активност смо усмерили и на сређивање Библиотеке, да би спремни дочекали, надамо се, ускоро, повратак у ,,нормално,, стање, које са собом носи разне активности, као што су промоције, трибине, предавања, радионице. Можемо да се похвалимо да смо уз велику подршку Општине променили прозоре на згради Библиотеке, а крећемо и у пројекат рада фасаде. Такође, сала за промоције урађена пре две године, добила је озвучење.
Задатак нас, радника у култури је да не дозволимо да ова сфера људских потреба и развоја буде потиснута у други план и да се стручношћу и активношћу боримо против незнања и учмалости. Пратећи нове и савремене токове прилагођавамо се потребама и интересовањима наших корисника“…, рекла је директорка, Данијела Божичковић Радуловић.