НЕ ЗНА СЕ КО ЈЕ БОЉИ, АЛИ У ДЕСПОТОВЦУ ОДАБРАШЕ КАТУ И ЈОВУ….

Деспотовац – први „Фестивала аматерских глумачких остварења“. Прве вечери –  28. фебруара публика је уживала у игри глумаца из Трстеника, који су се представили представом „Српска драма“, Синише Ковачевића.
Чланови ОАП „Бранислав Нушић“ -из Малог Црнића, надухнуто су одиграли представу „Иза Божијих леђа“ по тексту Бранислава Нушића, а у режији Дејана Цицмиловића.
Награда за најбоље женско глумачко остварење вечери која је припала Тамари Јовановић за улогу Кате, а признање за најбоље мушко глумачко остварење вечери које је припало Валентину Ољачи за улогу Јове.

У среду, 28. фебруара, Позориште „Kреативни хаос“ из Смедерева извешће представа Мајкла Фрејна „Иза кулиса“, док ће у четвртак, 29. фебруара, Аматерско позориште “Жанка Стокић” и Kултурни центар “Властимир Павловић – Царевац” из Великог Градишта наступити са представом Бранислава Нушића „Сумњиво лице“.

Последње фестивалске вечери, 1. марта наступиће позориште “Раша Плаовић” из Уба са представом Владимира Ђурђевића „Бајка о позоришту“. Представа ће бити одиграна у част награђених на фестивалу.