НИКАД НЕ ОДУСТАЈ – БУДИ ЖЕНА

Под слоганом „Бори се за своје снове – буди жена“, Библиотека „Србољуб Митић“ Мало Црниће је у својој читаоници „Осам нијанси плаве“ организовала дружење писаца, са корисницима библиотеке – женама, поводом Међународног Дана жена 8. марта. Програм се састојао из три целине, које су заједно чиниле својеврстан мозаик а све, у част и славу ЖЕНЕ.
Да „ниједан поклон мајци неће бити довољно добар као њен поклон теби – живот“, закључак је чланова дечијег позориштанца „Србољуб Митић“, који су се представили на самом почетку, сценски приказом на тему МАЈКА НИКАД НЕ СТАРИ.Директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић, која је и сама лауерат Diplome di Merito и медаље, уручила је , пехар и медаље Бобану Пауновићу, Радмили Несторов и Светлани Перишић, добитницима поменутих награда на конкурсу„Citta del Galateo“ у Италији.

 

 

 

 

О женама су писали и стихове говорили песници: Златан Пејкић, Бобан Пауновић, Антилета Живковић, Данијела Божичковић Радуловић, Зорка Стојановић. Катарина Лазић, Војкан Ивковић, Радмила Несторов, Светлана Перишић, Љубисав Грујић, Радмила Зорић, Соле Сојева, Славица Јовановић, Слађана Стошић, Ана Дудаш…
У сценском приказу „Ништа без еврића“ (по тексту Данијеле Божичковић Радуловић) учествовале Радица Павловић и Зорка Стојановић. Радња се одвија у биртији „Код Раце“, са пуно духовитих дијалога тржишне инспекторке и газдарице, који показују карактер нашег човека. Публика је у пријатној атмосфери имала прилику да види и сценски приказ „Библиотекарка“ (комбинација текстова Мирка Марковића и Данијеле Божичковић Радуловић) у извођењу Зорке Стојановић и Данијеле Божичковић.
Уследила је презентација Козметичке куће Фармаси, са описом козметичких препарата, јер ЖЕНА је ЖЕНА. Увек лепа, дотерана, мирисна, негована уз козметику- Фармаси.