НОВА БИБЛИОТЕКА – иновативност и социјална улога Библиотека

У Народној Библиотеци Србије, у уторак, 26. септембра 2023. одржана је промоција књиге ,,Нова Библиотека,, Јасмине Нинков. Уводну реч дао је управник НБД Владимир Пиштало, а о књизи су говорили Проф. др Жељко Вучковић, са катедре за библиотекарство на Педагошком факултету у Сомбору  Универзитета у Новом Саду; др Слађана Илић, научни сарадник Библиотеке града Београда; Проф. др Гордана Рудић, Шеф катедре за библиотекарство Педагошког факултета Сомбор  Универзитета у Новом Саду и Мирко Марковић, дипломирани библиотекар саветник и председник Управног одбора Интернет клуба као и сама ауторка Јасмина Нинков.  Модератор програма био је Никола Вукановић- Народна библиотека Србије.

У пуном амфитеатру НБС присутни су уживали у занимљивом и аналитичком престављању ове стручне књиге, која је на нов и модеран начин показала значај и развој Библиотеке, као најважније установе културе. ,,Нова Библиотека,,  сагледава значај, проблематику и постојање  из свих углова- друштвеног, историјског, социјалног. Изванредна литература и скуп стручних и заинтересованих људи за модернизацију Библиотека- бољи и квалитетнији рад библиотекара, као и праћење нових, модерних трендова, грађених на класичним и традиционалним основама.

Много тога се значајног могло чути. Овом приликом издвајамо ову мисао као својеврстан путоказ раду библиотекара-

,,Добре библиотеке имају добре фондове  а само најбоље библиотеке мењају своју заједницу,, …рекла је, између осталог, ауторка књиге Јасмина Нинков- дугогодишња Управница Библиотеке града Београда.