ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА КЊИГЕ У ОПШТИНИ МАЛО ЦРНИЋЕ

Библиотека „Србољуб Митић“ је 28. Фебруара текуће године обележила Национални дан књиге. У част њеног „величанства књиге“, у просторијама Библиотеке уприличена је изложба књига. Изложбом су представљена највреднија дела из домаће и светске књижевности, али су на радост посетилаца, своје место пронашле и књиге друштвених и хуманистичких наука, примењене уметности, спорта и разоноде, религије, и наравно књиге из фонда дечије књижевности.
Библиотекарке малоцрнићке библиотеке посетиле су издвојено одељење ОШ „Моша Пијаде“ у Великом Црнићу. О обележавању Националног дана књиге, ученицима је говорила Данијела Божичковић Радуловић, директор Библиотеке, која је деци уручила бесплатне чланске карте за 2017. годину, а учитељицама прикладне поклоне, који ће им користити у наставном раду.

Обележевање овог значајног дана за књигу и љубитеље писане речи настављено је у библиотеци у Малом Црнићу, а гости су били ученици нижих разреда Матичне школе „Моша Пијаде“- Мало Црнићем са директорком Школе, наставницом Енглеског језика и учитељима. Разговори о књизи, лепоти нових сазнања, и потреби образовања, да би се бавали професијама о којима ученици маштају, водили су се у парку испред зграде библиотеке. Поздравну реч, и разговоре са децом водила је директорка библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће. Обележавање Националног дана књиге завршило се у колу, песмом „Деца су украс света“, што свакако и јесу.
Ово је био почетак низа културних програма и дешавања у циљу популаризације књиге код најмлађих, тако да ће ускоро све школе са подручја општине Мало Црниће бити домаћини библиотекарима Општинске библиотеке.