ПИСАЦ КОЈИ НЕ ПРОДАЈЕ КЊИГЕ, ВЕЋ ИХ ПОКЛАЊА

 

Библиотеке обнављају књижни фонд куповином и разменом књига, али и књигама које добијају на поклон. Поклањају књиге, писци – гости, познаници, читаоци, мештани доносе своје књиге из приватних библиотека, јер у нашем храму културе су на сигурном. У библиотеци „. Велики део поклоњених књига налази се у завичајном фонду.

 

Један од дардаваца јесте и Новица Марјановић, писац који је рођен 25.08.1951. године у Пожаревцу. Дипломирао је на Филозовском факултету у Новом Саду. Радио је као професор и директор школе у Великом Градишту, Костолцу, Пожаревцу, Браничеву и Брадарцу. Написао је око 30 књига, али нису све објављене. Објављене су: Витезови безумља, Тајне прељубе, Трпеза лептира, Царство слободе, Осмех Емине, Шумадијска сага…. 

Новица Марјановић, дуго плива књижевним водама…таласи прозе, поезије, хронике…увек га носе далеко у размишљању да су  „љубав, мудрост и истина три суштинска кључа“, која отварају срце, разум и вољу…

Оно што Новицу Марјановића чини изузетним, осим тога што је плодоносан и препознатљив писац по стилу писања и мотива који га инспиришу, јесте и чињеница да НОВИЦА МАРЈАНОВИЋ СВОЈЕ КЊИГЕ НИКАДА НЕ ПРОДАЈЕ НЕГО ИХ ПОКЛАЊА.

 

 

З.С.