„ПРЕОБРАЖЕЊСКИ СУСРЕТИ ПЕСНИКА 2017“

Библиотека “Србољуб Митић“ и православна Црква „Свети Игњатије Богоносац“ у Малом Црнићу је Светом литургијом и традиционалном манифестацијом „Преображењски сусрети песника 2017″, обележила празник Преображења Господњег, који је посвећен сећању на догађај Христовог преображења на гори Тавор, када он најављује своје страдање и славу.Преображење Господње је у православљу познато и као љетње Богојављење, јер су се и тада, како пише у Јеванђељу, отворила небеса и зачуо глас Бога Оца – „Ово је Син мој љубезни… њега послушајте“.
После свете литургије, у прелепом амбијенту црквене порте, одржан је културно-уметнички програм. Присутне је поздравила директорка библиотеке „Србољуб Митић“, а потом и старешина Цркве „Св.Игњатије Богоносац“, јереј Слободан Станић.
Програм је отворила Ана Дудаш, представник домаћина, а затим су своје стихове говорили песници: Јован Д. Петровић из Петровца на Млави; Верослава Малешевић из Костолца Јован Бундало из Београда, Славица Пејовић из Костолца, Раде М. Обрадовић из Великог Поповца, Биљана Мешић Јанковић из Петке, Сабах Ал Зубеиди из Ирака, Весна Мацак из Петровца на Млави (представник дијаспоре – Аустрија), Зоран Стојићевић Рикардо из Костолца,

Бобан Пауновић из Пожаревца, Златија Радовановић из Батуше, Драган Т. Јовић из Црљенца, Бата Голић из Пожаревца, Војкан Ивковић из Петке, Жаклина Перић из Пожаревца, Љубисав Грујић Груја из Пожаревца, Драган Журжевић, из Петке, Живојка Милић из Црљенца, Драган Станојевић из Великог Села, Рада Несторов из Пожаревца, Радмила Зорић из Салаковца, Драгиша Живдиновић из Калишта, Катарина Лазић из Костолца, Светлана Перишић из Смољинца, Саша Ђорђевић из Смедерева, Зорка Стојановић из Малог Црнића, Милијане Џодић из Куршумлије, Бранка Тирнанић, Драгана Гага Николић из Кличевца, Данијела Божичковић Радуловић из Петровца на Млави, Антилета Живковић из Топонице, Славица Јовановић из Пожаревца и Александар Михаиловић – свештеник из Пожаревца.

Програм је оплемењен дивним гласовима дуета Тамаре Живковић и Драгане Петровић, чланица Културно-уметничког друштва из Шљивовцаи нежним звуцима фруле Зорана Вучете из Великог Села.
Сви учесници програма су добитници захвалница за учешће и неговање духовног стваралаштва. Захвалнице су уручиле: Данијела Божичковић Радуловић, Зорка Стојановић и Антилета Живковић.

 

 

 

Медијатор програма: Данијела Божичковић Радуловић.