ШПЕЈТИН СОЈЕВА СОЛЕ И МИМА ПЕКОВИЋ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈЕ НОВЕ КЊИГЕ У МАЛОМ ЦРНИЋУ

 

Читалачкој публици у Малом Црнићу, представили су песници Шпејтин Сојева Соле из Београда и Мима Пековић из Новог Сада, својим новим књигама „Вечити трагови“ и „У мехуру самоће“. Шпејтин Сојева Соле рођен је у у Урошевц, на подручју Косова и Метохије. П занимању је полицијски службеник. Живи у Београду. До сада је објавио три збирке поезије.

„……Ширећи позитивну енергију, кроз сензибилитет и духовну, и у исти мах душевну, снагу, без посебних презентација за освајање дубокосмислених простора, Соле плете лепршаве, лирски интониране стихове,  лагане, мелодичне, најчешће упућене, као нека шифрована поетска порука, пријатељима расутим по свим меридијанима.  Отуда често његове његове песме носе у поднаслову посвете пријатељима, и још чешће, женама, које су по правилу привлачен и лепе на један особен начин. кроз лагане, мелодичне стихове, лако римоване, неретко срезане у дистихе, или катрене, тече један поетски бруј који лако допире до срца читалаца….“, рекао је Живко Николић, песник и уредник ове књиге из Београда.

 

Мима Пековић је млада песникиња, рођена у Врбасу 2000. године. Ово је њена прва књига, а почела је да стихове слаже од своје девете године по узору на Десанку Максимовић.  Песме Миме Пековић прожете су женским Амором и промишљањима о различитим етапама једне љубави. Та љубав је снажна детиња, далека, пропитујућа, сумњива, усамљена….пише у рецнзији уредник, Верица Секираски. Издавач књиге је Књижевна омладине Србије.

 

 

 

Стихове  Миме Пековћ и Шпејтина Солета читала је Драгица Ужарева, песникиња из Београда, док је о књигама говорио и програм водип Живко Николић, песник из Београда. Својим прелепим гласом, вече је оплеменила вокална солисткиња Марија Стојићевић, док је Марија Ивић, своје глумачке способности показала у изврсном перформансу.