СТИШКА СВИТАЊА НА НОВИМ ТАЛАСИМА – ПОБЕДИО „ПЕШЧАНИК“ АУТОРКЕ ТАЊЕ ЂУРЂЕВИЋ ИЗ ВЕЛИКОГ ГРАДИШТА

Стиг, прелеп део Србије, не само по лепоти и богатству поља, њива, кукуруза, сунцокрета, пчелама, меду, вредним мештанима, већ и по неговању културе, писане речи, уметности. Стиг је ризница талентованих писаца, песника, уметника. О томе сведоче бројне манифестације које се одржавају у општини Мало Црниће.
Библиотека „Србољуб Митић“ организатор је манифестације „Стишка свитања“, која је ове године у знаку конкурса кратке приче „Од слова до симбола“. Преко сто аутора из Србије, али и ван њених граница је узело учешће, тако да манифестација има међународни карактер. Писцима су се на промоцији Зборника „Од слова до симбола“ и додели награда, придружили: Малиша Антонијевић, председник општине Мало Црниће, Горанка Стевић, председница СО, Топлица Ђорђевић, пом.председника Општине, Габријела Убавић, директорка Центра за културу – Пожаревац….
Жири у саставу: Виолета Димитрић, новинар. Лидија Маловић, писац и Зорка Стојановић, писац, тајним бодовањем сваке приче и сабирањм бодова, изабрао је приче које својим квалитетом заслужују да уђу у Зборник, и наравно, међу њима оне -најбоље.
Прва награда (пехар Стишки сунцокрет), припала ауторки приче Пешчаник – Тањи Ђурђевић из Великог Градишта
Стишко перо и друго место припало је аутору приче „Шапат магије“ Вићи Митровићу из Швајцарске.
Треће место и награду Стишки венац на основу једнког броја бодова, равноправно деле: Магдалена Реџевић из Костолца, Светлана Перишић из Смољинца и Томислав Крсмановић из Београда.
Медаљама и књигама награђени су: Бане Доцин из Пожаревца, Неранџа Костић из Мосне код Доњег Милановца, Милица Симић из Раче, Марица Ћосић из Ковина, Хранимир Хране Милојковић из Сокобање, Драгана Младенов из Новог Сада, Миодраг Павловић из Крњева; Драгана Ранђић из Пожаревца, Љубисав Грујић Груја из Пожаревца, Шпејтин Сојева Соле из Београда.
Својим присуством, манифестацију је увеличао писац из Ирака,  који живи у Београду Сабах ал Зубеиди,, као и Виолета Божовић из Приједора, Република Српска.
Награде и захвалнице свим ауторима заступљеним у Зборнику, члановима жирија и појединцима, уручила је Данијела Божичковић Радуловић.
Публика, гости и поштоваоци писане речи, уживали су у изложби портрета сликара Славољуба Милошевића Цакија.
Програм су водиле Данијела Божичковић Радуловић и Виолета Димитрић, а текстове награђених аутора читале су Антилета Живковић и Лидија Маловић. Пригодним мелодијама, читав програм обогатио је музички ансамбл „Звучни талас“.