СВЕТСКИ ДАН ДЕЧИЈЕ КЊИГЕ У БИБЛИОТЕЦИ „СРБОЉУБ МИТИЋ“ У МАЛОМ ЦРНИЋУ

У библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, прикладно је обележен Светски дан књиге за децу.

Тим поводом гост библиотеке је била Радмила Зорић, дечји песник. Радмила Зорић је говорила о књижевности за децу, о својим књигама, значају и улози библиотеке у стицању навике, потребе и задовољства деце док читају. Говорила је своје стихове посвећене деци из књиге „Пусти ме да сањам“ и стихове колеге по перу Љубисава Грујића из збирке „Е баш нећу да одрастем“.

 

 

Примењујући мере Кризног штаба за заштиту од вируса COVID – 19, деца из вртића и деца предшколског узраста посетила су библиотеку са васпитачицама.  Говорили су стихове, брзалице, разбрајалице, уз осмех запевали заиграли. „Ивин  воз“ је протутњао читаоницом „Осам нијанси плаве“, а машиновођа је високо подигавши руке свима махао књигом.

 

На дечијем одељењу у кућици где живе виле и вилењаци, добра вила, директорка Данијела Божичковић Радуловић, дочекивала је децу са даровима, слаткишима и сликовницама, причајући им о Хансу Кристијану Андерсену , који је рођен на данашњи дан. „Читање је магија, и веома је важно да се љубав према писаној речи, развија још у најранијем детињству…“, поручила је Данијела Божичковић Радуловић.