У БИБЛИОТЕЦИ „СРБОЉУБ МИТИЋ“ МАЛО ЦРНИЋЕ – ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОСПОСАБЉАВАЊЕ СТАРИЈИХ ЛИЦА И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ДЕЦЕ : ЕЛЕКТРОНСКА ЧИТАОНИЦА

 

У библиотеци „Србољуб Митић“ Мало Црниће, свечано је отворено одељење за информатичко описмењавање старијих, свих заинтересованих лица и социјално угрожене деце. Овом свечану чину присуствали су заинтересевани за информатичко описмењавању – пензионери на челу са председником Општинске организације пензионера Мало Црниће, Марком Братићем, ученици основних школа, директoри јавних предузећа и установа, представници локалне самоуправе на челу са председником Општине Малишом Антонијевићем и председницом Скупштине Горанком Стевић.
img_5589На почетку присутнима се обрадила Зорка Стојановић, директор библиотеке „Србољуб Митић“, која је поздравила све присутне и истакла значај отварања електорнске читаонице, односно Одељења за информатичко оспосбљавање заинтересованих старијих лица и социјално угрожене деце.
Потом је говорио председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић:
„….Библиотека „Србољуб Митић“ бележи завидне резултате у свом раду. Ову чињеницу поткрепљује реализација пројекта отварање Одељења за информатичко описмењавање старијих лица – пензионера, социјално-угрожене деце и свих оних који су заинтересовани за рад на рачунарима. Ова просторија ће се користити и као електронска читаоница, коју ће корисници библиотеке моћи да користе сваког радног дана. Поред пожаревачке библиотеке, ни једна библиотека у Браничевском округу, ни друге веће библиотеке, чак ни градске немају Одељење за информатичко описмењавање img_5587заинтересованих лица. Ово јесте мали простор, и за сада има 5 лаптопа, скенер и штампач, али то је тек почетак. Радници библиотеке ће већ направити распоред наставе, тако да мислим да ту неће бити проблема. Директорка библиотеке је оспособљена за рад на информатичком описмењавању других лица. И то је велико плус за нашу Општину. Свакако, да ми је задовољство у нашој Општини има заинтересованих лица за овакву врсту описмењавања. Дакле, сви заинтересовани ће у овој просторији моћи да науче све што желе о раду на рачунару и колико желе. Локална самоуправа подржава рад Библиотеке не само у овом сегменту, него уопште рад ове установе. Велико задовољство је што имам ту част да пресецањем ове траке званично отворимо Одељење за информатичко описмењавање, односно електронску читаоницу. Важно је истаћи то да то с радошћу чинимо у овој недељи, пред сам почетак ФЕДРАС-а, који ове године слави свој четрдесетпети рођендан….“ рекао је председник Антонијевић.
Симболичним пресецањем траке, званично је отворенео Одељење за информатичко оспособљавање, које ће се користити и као Електронска читаоница, од стране председника малоцрнићке општине Малише Антонијевића и директора библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће, Зорке Стојановић.

img_5592