У ВЕЛИКОМ ЦРНИЋУ „ВЕЛИКИ ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ЛЕУ“

 

Станислава Сека Ђорђевић из Великог Црнића, жена – срца пуног љубави и доброте, увек је спремна да се нађе тамо где је помоћ најпотребнија. У родном Мајиловцу и околини, сви је познају као љубитеља народне игре и песме, али и као хуманисту и организатора бројних хуманитарних акција. На Видовдан 28. јуна, одржан је у порти Цркве у Великом Црнићу, „Велики хуманитарни базар за Леу“, девојчицу из Курјача, која је рођена са 800 грама, док јој је мајка била у коми и која се након порођаја упокојила. Леа има церебралну парализу и велико трајно оштећење малог мозга. Данас има 4 године, не може сама да се храни, хода стабилно и не прича. У очима девојчице може се видети само велика воља за животом. Станислава – Сека, која и сама има две ћеркице, одлучно је кренула, не баш лаким путем да учини све што може. Не постоје врата на која није покуцала и замолила за помоћ. Подржали су је грађани великог срца, општине Мало Црниће, локална самоуправа, бројне трговинске радње, фолклорни ансамбли, школе из Великог Црнића, Салаковца, Курјача, Батуше, Затоња, Бара, Тополовника, Пожаревца и других места.


„…Свакоме у невољи треба помоћи. Леа јесте моја братаница, али сличне можда и веће хуманитарне акције сам сама са неколико другарица организовала претходних година. Једноставно, осећам потребу да оно што осећам покажем и на делу. Мени осмех угрожене особе, којој је помоћ пружена на било који начин, много значи. Није овог пута било лако, заиста смо се сви много трудили и уложили пуно времена, али за пружање помоћи, увек имам снаге и воље. Вуче ме напред жеља и нада, да ће сви којима помажемо оздравити и бити срећни. Захваљујем се свима који су се укључили у акцију и били учесници самог Базара. Велико хвала, председнику општине Мало Црниће, Малиши Антонијевићу са сарадницима, месној заједници Велико Црниће, Цркви „Свети Никола“, Велико Црниће, ФАОМИЦ – дечијем ансамблу из Малог Црнића, фолклорним ансамблима из Великог Црнића, Смољинца, Божевца, екипи „Маскоте“ из Пожаревца, Дејану Јовићу из музичке групе „Копакабана Бенд“, виолинисти Димитрију, Милици Милетић, (Face painting – Мима), која је сликала портрете и приход од слика приложила. Највећу подршку сам имала од чланица Удружења „Божур“ Велико Црниће (у оснивању) и чланица: Лидије Илић, Маријане Радојковић, Биљане Стојадиновић, Јелене Мијатовић и Станиславе Урошевић. Не могу да не поменем посвећеност, одговорност и учешће Удружења жена: „Сестра Јелица“ из Малог Црнића, „Тополовчанке“ из Тополовника, „Унија жена“ из Сиракова, „Баре“ из Бара, „Сребрне нити“ из Затоња. Ништа се не дешава случајно. За дан када ће се одржати Базар, изабран је Видовдан. Најтужнији дан у српској историји, али и дан који означава почетак стварања нове Србије. Тужан је живот и тужно је детињство ове мале девојчице, али надамо се да ће овај дан бити и прекретница у њеном животу, да ће све кренути на боље.…“, рекла је Станислава Сека Ђорђевић.

 

rpt

Овом приликом прикупљено је 177.000,00 динара за Леу. Али, Базар се наставља. Сви који желе да помогну, могу да пошаљи СМС поруку 1501 на 3030, или да упишу „Хуман 1501“ и пошаљу СМС на 455. Новчане уплате могу извршити и на жиро рачуне: динарски рачун 160-6000001670854-59; девизни рачун: 160-6000001671250-35.

 

 

З. С.