УЧЕНИЦИ ГЕНЕРЦИЈЕ И ВУКОВЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МАЛО ЦРНИЋЕ

Председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић је у сарадњи са библиотеком „Србољуб Митић“, на челу са директорком Данијелом Б. Радуловић, уприличио свечани пријем ученика – носилаца Вукове дипломе и ласкаве титуле Ђака генерације, са територије општине Мало Црниће, школске 2017/2018. године. Свечаном пријему је присуствовала и председница Скупштине општине, Горанка Стевић. Присутне је најпре поздравила и добродошлицу пожелела ученицима, наставницима, директоркама школа и родитељима, директорка Библиотеке Данијела Божичковић Божичковић Радуловић.

Присутнима се обратио председник Општине, Малиша Антонијевић:

 

 

 

 

 

 

 

„…На самом почетку желим да кажем, да је троугао који чине породица, школа у смислу образовања, и ви децо – лично, веома важан. Ваше присуство, данас доказ је да смо сви успели у томе. Из куће сте понели васпитање од стране родитеља, које се наставило у ПУ „14 октобар“, у школи сте стекли знање, показали да сте најбољи, а све то представља добар знак, да сте на правом путу и да ћете постати добри људи. Одрастање и сама породица је веома битна. То кажем због присутних родитеља, који су поносни, као и сви ми. Осам година сте били заједно, заједно сте учили, радовали се, али већ сутра упознаћете нове пријатеље, почећете са образовањем на једном вишем нивоу. У свима вама „чучи“ неки таленат, који ће се временом кроз образовање и сазревање развити, што ће у великој мери допринети да постанете пре свега добри људи и успешни и изузетни у ономе што желите да радите у будућности. Знам да сте дали све од себе, да је било доста одрицања са ваше стране, да сте доста учили и залагали да бисте били најбољи. Образовање као образовање, свакако је нешто што је битно, али не смете никад никога стављати испод себе, само зато што можда није на вашем нивоу, јер то показује колико сте добри људи. Свакој генерацији ово поручујем, па и вама који сте данас овде, да кад завршите средње школе, факултете,, желим да вас видим овде у нашој општини. Никада немојте да се стидите одакле сте, ако сте у Пожаревцу, Петровцу, Београду или неком другом граду. Било где да се налазите, истичите поносно да сте из Малог Црнића, једне мале Општине, али велике Стишке равнице. Србија је мала земља, економски није много јака, па вас пут можда нанесе и ван њених граница. Поштујте законе туђе земље, али волите Србију. То је моја порука и добро је упамтите. Све ово говорим са великим емоцијама и из душе. Данас је и Видовдан. На Видовдан се су се дешавале многе ствари у Србији, почевши од пуча и пада Слободана Милошевића, пуцња у Сарајеву – о Гаврилу Принципу све знате, преговори са Европском унијом, али је на Косовски бој свакако највећи догађај који се десио 1389. године. Нећу да вам држим час историје, хоћу само да вам кажем да кнез Лазар није остао у свом двору и није морао да иде у Косовски бој, али је жеља за слободом била свакако најјача. Ово вам говорим, да би сами извукли поуку, а верује да сте већ то учинили, а то је да није најважније оно што је материјално , јер то је пролазно. Онакви какви будете у животу, тако ће вас памтити. Можда сте још млади, али сам сигуран да сте довољно зрели да сте схватили све ово о чему сам говорио. Честитам на постигнутом успеху и желим вам пуно среће у даљем школовању.“, рекао је председник Општине, Малиша Антонијевић.
„…Ако имате свој циљ и идете ка њему, будите сигурни да сте на правом путу. И немојте да будете послушни, будите весели, расположени, радујте се сваком новом дану, и уживајте у сваком тренутку. Будите одговорни, дисциплиновани, постављајте високе циљеве и идите ка њима. Сваки дан обојите и уживајте у њему. Немојте да верујете у то да је важно учествовати, важно је победити. Победити себе и бити од себе бољи. Ви сте успели да будете бољи и најбољи. Имамо вуковце и ђаке генерације. То је велики успех не само за вас,, то вам је степеница ка једном бољем животу, а свакако је успех за ваше родитеље, за васпитаче, за све оне који вас воле и успех за нашу земљу. Поносимо се вама. Бићете велики људи. У ствари, ви то већ јесте. Честитамо вам сјајан успех и наставите истим путем. На добром сте путу.

 

 

Пригодне поклоне (таблете, књиге и слушалице за мобилне телефоне,) вуковцима и ученицима генерације уручили су председник општине Мало Црниће и директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић.Вуковци у школској 2017/2018. години су: Кристина Величковић, Милица Животић, Сара Митровић (ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће), Огњен Јовановић, Милена Живановић, Теодора Јанковић, Никола Стевић (ОШ „Милисав Николић“ Божевац) , Данило Ракић, Алекса Гајић (ОШ „Дража Марковић – Рођа, Смољинац), а ученици генерације су: Сара Митровић Огњен Јовановић, Данило Ракић и Ана Стојимировић.