ВУКОВЦИ И УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Традиционални пријем вуковаца и ученика генерације школске 2018/2019. године, уприличио је председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић у сарадњи са библиотеком „Србољуб Митић“ и својим сарадницима.
Поносним родитељима, наставницима, директоркама школе и ученицима, најпре се обратила директорка библиотеке „Србољуб Митић“, Данијела Божичковић Радуловић:
„Драги наши матуранти! Завршили сте Основну школу и добили ласкаво признање Вукову диплому. Само ви знате, колико је труда, рада, љубави и одрицања, претходило томе. Само ви знате шта ћете даље. Само ви можете да пратите своју звезду и нико други сем вас. Антоан де Сент Егзипери у „Малом принцу“ рекао је: „Звезде нису за све људе исте. За оне који путују они су водичи“…..“,
Не скривајући понос и задовољство, председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, овом приликом, рекао је:
„Данас је важан историјски датум. Данас је Видовдан. На Видовдан се су се дешавале многе ствари у Србији, почевши од првог пуцња у Сарајеву, а ви о Гаврилу Принципу све знате,, али је на Косовски бој свакако највећи догађај који се десио 1389. године.
Зрели сте, јер сте добро васпитање из породице за шта су заслужни ваши родитељи, али и васпитачи, наставници и професори. Кроз образовање ћете још више сазревати. Самим тим што сте данас овде, доказ је да сте на правом путу и да ћете постати добри људи, успешни и изузетни у ономе што желите да радите у будућности. То никада немојте да заборавите, Најважније је да будете добри људи. Јер, ако то изгубите, онда вам не вреде никакве дипломе. Свакој генерацији ово поручујем, па и вама који сте данас овде. Никада немојте да се стидите одакле сте, и одакле сте кренули на свој нови пут. И не заборавите. Србија је ваша земља. Волите је. Поштујте туђе земље и туђе законе, али волите Србију.
Честитам на постигнутом успеху и желим вам пуно среће у даљем школовању.“, рекао је председник Општине, Малиша Антонијевић.
Носиоци Вукове дипломе у ОШ „Милисав Николић“ из Божевца су: Татјана Миладиновић, Ангелина Младеновић, Јован Стојадиновић, Давид Топаловић; у ОШ „Дража Марковић – Рођа“: Андреја Стевић и у ОШ „Моша Пијаде“ у Малом Црнићу: Алекса Микић, Лука Ивић, Филип Стевић. Титула ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ припала је Ангелини Младеновић из Божевца, Алекси Микић из Малог Црнића и Андреји Стевић из Смољинца.
Вуковце је председник Општине је даривао књигама, а ученике генерације – таблетима.
Директорка библиотеке „Србољуб Митић“, Данијела Божичковић Радуловић, је у име библиотеке уручила најуспешнијим ученицима, прикладне књиге.