АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У МАЛОМ ЦРНИЋУ

Организација Црвеног крста, под покровитељством општине Мало Црниће, још једном је показала да је достојна имена, које дуги низ година, поносно носи. Успешно је организовала још једну акцију добровољног давања крви – драгоцене течности, која спашава животе.
„…Грађани општине Мало Црниће, на различите начине показују хуманост. Дати своју крв да би се некоме спасио живот је нешто најхуманије што здрав човек може да учини. У нашој Општини, број добровољних давалаца крви је на завидном нивоу. Верни овој акцији остали су и грађани, који су први пут постали даваоци у осамнаестој години, а сада имају преко педесет. Међутим, ту су и млади, што ме јако радује…“, рекао је секретар Организације Црвеног крста, Мало Црниће, Раде Лазић.
Акција добровољног давања крви, организована је у сали Цркве „Свети Игњатије Богоносац“ у Малом Црнићу, са екипом за трансфузију Војно медицинске академије из Београда, са др потпуковником Рајком Граовцем на челу.
Вредна пажње је чињеница да из једне породице има по три давалаца крви, као што је породица Ивице Павловског из Малог Црнића и породица самог секретара Организације Црвеног крста, Радета Лазића из Калишта.