Магична Виолета Димитрић на ПЛОЧНИЦИМА СНОВА И У УМИРУЋОЈ ЉУБАВИ….

Позориште је магија. Наш ФЕДРАС магично дише, и уметничким дахом љубави и добродошлице  призива нам и магичне госте.  Магична Виолета Димитрић из Београда,  у недељи ФЕДРАС-а, у читаоници „Осам нијанси плаве“, представила нам је своје две књиге: „Умирућа љубав“ и „Плочници снова“.

Ко је она? Homo-univerzalle  или још боље Puela univerzalle – књижевник, тв водитељка, ауторка многих ТВ емисија попут емисије из културе „Ни црно ни бело“ на ТВ „Коперникус“.

О књигама „Умирућа љубав“ и „Плочници снова“, говорила је Данијела Божичковић Радуловић и сама ауторка.

„Поезија Виолете Димитрић је слојевита и дубока. Кроз архетип жене пробија се њено универзално биће, створено да жели, воли, пати и изнова воли. Песникиња, позивајући се и призивајући митолошка бића, урања у дубоке и снажне вирове емоција, у грозничавој потреби за љубављу, и великом страху да ће остати без ње. Виолета Димитрић слика поноре и висине, и што је емоција јача и амплитуда између усхићења и очајања је већа…“, рекла је Данијела Божичковић Радуловић.

„Живот нам понекад ненадно наметне околности, које постану наше вододелнице за будућност. Мој животни пут су обележиле необичне ситуације, које су собом одредиле почетак нових етапа битисања. Верујем да сам и сама својим деловањем, али и мислима и одлукама макар мало допринела да се ти преокрети догоде. Одувек сам тежила изазовима, те сам стога креирала стања, која су ме водила ка узбуђењима, али и опасностима. Универзум је препознао моје тежње и послао ми управо оно што сам прижељкивала. Догодила ми се та велика, романтична овоземаљска љубав. Наравно, као и у свему ако јасно не дефинишете шта тачно желите, опасност наиђе изненадно, и дочека вас потпуно неспремне. Искусите „усуд тројства“: Узлет, усхићење и крах…Кад је љубав изнедрила ове две моје књиге, коначно сам осетила снагу да могу да наставим и започнем нову етапу живота…“, рекла је, Виолета Димитрић.

Стихове су говориле Данијела Божичковић Радуловић и Зорка Стојановић.