ЗАВРШЕН 50. ЈУБИЛАРНИ ФЕДРАС

22. октобра 2021. године у вечерњим сатима завршен је 50. јубиларни ФЕДРАС. Присутнима се обратио директор Центра за културу Никола Томић.

„Желим да честитам свим учесницима на успешно изведеним представама, а стручном анализом бавио се наш жири. Оно што нас охрабрује и мотивише је велики број младих људи, како аматера на сцени тако и младих људи у публици. Право је задовољство чути вишегласни смех за време представе, видети задовољна лица након представе,а тако и верујем да је свима драго што смо поред свих устаљених проблема данашњице, успели макар мало да се насмејемо и заборавимо на све лоше што нас окружује, макар на час.
Такође, желим да се захвалим свом тиму који је учествовао у организацији фестивала. Ове године највише похвала смо добили за храброст усудећи се организовати програм овако великог фестивала у знатно отежаним условима. У то име захваљујем се свим учесницима фестивала како у такмичарском тако и у ревијалном програму фестивала. Организовати извођење 20 представа у овим условима био је прави изазов за све нас. Поред представа ФЕДРАС су и ове године обележиле пропратне манифестације, па се овом приликом захваљујем господину Радету Првуловићу, академском вајару и сликару на уприличеној изложби својих дела, као и директорки библиотеке „Србољуб Митић“, Данијели Божичковић Радуловић на сарадњи, као и њеним сарадницама. Захваљујем свим аматерима, стручном жирију, уредницима билтена, донаторима, руководству општине Мало Црниће, медијским кућама и свим пријатељима Фестивала, на великој подршци овом Фестивалу, који промовише љубав према позоришној уметности својим слоганом: „ЈЕР ВОЛИМО ПОЗОРИШТЕ“ . Црниће може бити мало, али ФЕДРАС, мора бити велики.
Живео ФЕДРАС!“

 

Додељене су Повеље ФЕДРС-а појединцима, заслужним за његово полувековно трајање. После обраћања стручног жирија у саставу: Цисана М. Чоловић, Раде Марјановић и Злата Нуманагић, председник Општине је уз слоган „ЈЕР,  ВОЛИМО ПОЗОРИШТЕ“, затворио овогодишњи ФЕДРАС.