ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

У општини Мало Црниће велика пажња се увек посвећује младима и деци. У првој недељи октобра месеца, у оквиру Дечије недеље која се традиционално обележава у целој Србији, ове године под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете…“, и у Малом Црнићу се на разноврсне начине приказује брига о деци и поштовању њихових права.
Четвртог дана Дечије недеље, Библиотеку „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, посетили су малишани из Предшколске установе „14. Октобар“, као и ученици нижих разреда из ОШ „Моша Пијаде“.
У лавиринту књига, лако су се деца снашла, јер су чести посетиоци библиотеке и књига им није страна. Воле да је додирну, осете њен мирис, али и да цртају, пишу, рецитују, заиграју игру „Дан – ноћ“ и „Сад` се види, сад` се зна…“.
Децу је срдачно поздравила директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић. На веома занимљив и едукативан начин, разговарало се о другарству, љубави и неговању пријатељства. Посете су се организовале по групама, али сва деца су безбрижно и са пуно љубави бојама у просторије библиотеке унела најлепше годишње доба – Јесен, рецитовала и писала тајне поруке и жеље својим најбољим пријатељима.
И сви су један другом пружили руку, васпитачице, учитељице, библиотекарке деца… Тако су настајали затворени кругови, којим су показали да у њихово мало царство не може свако ући. Улаз у овај велики заједнички дечији круг и оних који са децом раде, отворен је само за добре људе, који децу воле, поштују и прате поруку дату у стиховима Љубивоја Ршумовића „Дете је дете, да га волите и разумете“.