„ДОКТОР ЗА ФРИЗУРЕ“ ДРАГАНА РАНЂИЋ У БИБЛИОТЕЦИ „СРБОЉУБ МИТИЋ“ МАЛО ЦРНИЋЕ

Прва књига Драгане Ранђић из Пожаревца, „Доктор за фризуре“, у издању Књижевне заједнице Пожаревац, представљена је публици у Библиотеци „Србољуб Митић“, у Малом Црнићу, у читаоници „Осам нијанси плаве“. Сваким новим културним догађајем, у Малом Црнићу, ствара се непоновљива атмосфера, у којој су учесници програма и публике блиски и једнаки у осећају љубави и поштовању према књижевној уметности.
Присутне је поздравила директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић:
„…У времену великих трансформација, превирања и проблема са којим су људи суочени и решавају их на различите начине, велику снагу да пребродимо такву свакодневицу даје нам позитивна енергија и осмех. Када се на једном месту сакупи оволико позитивнх и насмејаних људи, а окупи их управо промоција једне духовите, занимљиве, и исто тако позитивне књиге – кратких прича, коју је наша вечерашња гошћа, ауторка Драгана Ранђић, написала и на радост свих нас објавила, онда је то ерупција добре енергије, који се вечерас у библиотеци „Србољуб Митић у Малом Црнићу, види и осећа…“, рекла је Данијела Божичковић Радуловић.
Драгана Ранђић, по занимању фризер, помало стидљиво се појављивала на књижевној сцени. Уз подршку породице, пријатеља, колега – писаца, као и финансијске подршке Града Пожаревца, одлучила је да објави приче из свог фризерског салона. У питању су приче, краће форме, али оно што их чини привлачним за читаоце, јесте управо течни и питки говор, којим Драгана прича догађаје. Сама чињеница да су приче истините, доприноси значају књиге, јер су и имена посетилаца њеног фризерском салона, такође истинита, и остаће записана као траг у различитостима мишљења о животу, жељама, али и идеје да се нешто у животу промени…а жене то почињу управо променом фризуре. Ипак није све у фризури. Оно главно животно искуство налази се у души Драгане Ранђић, која са невероватном лакоћом пронализи пут до срца људи, који је окружују. Њен рад је често обојен хуманошћу. Осмех? Осмех никада не скида са лица. Срдачност, радост, лепршавост у начину понашања је оно што краси ауторку ове књиге. Шта скирива у души, не показује…
О Драгани Ранђић, говорила је директорка библиотеке „Србољуб Митић“, Данијела Божичковић Радуловић, Слободан Боба Стефановић, Љубисав Грујић – Груја , док је Зорка Стојановић, дала кратки осврт на садржај књиге.
У културно уметничком делу програма учествовали су: Данијела Божичковић Радуловић, Радица Павловић и Александра Марковић, уз кратке игроказе, којим су публици представиле приче Драгане Ранђић, на један веома спонтан, занимљив и хумористички начин.
Посебна драж и чаролија ове вечери огледала се у дивним гласовима Марије Јовић и Владана Миљковића под заштитним знаком бенда „Она нас је звала“.
Модератор програма је била Данијела Божичковић Радуловић. Толико радости, усхићења, скромности и „широког осмеха, који плени“, није се скоро видело на лицу аутора књиге – која се даје публици и критичарима на „милост и немилост“. Ова књига дата је са љубављу, а то је још једно плус за Драгану Ранђић. Једно је сигурно, а то је да је већ нашла свој пут до читалаца, а то је први, најважнији и једини корак ка успеху.