ИЗЛОЖБА РАДЕТА ПРВУЛОВИЋА

Ликовну изложбу академског уметника Радета Првуловића отворио је Драган Милосављевић, академски сликар из Петровца на Млави речима
„Велика част је говорити о њему. Стишка земља је родила Србољуба Митића небеског орача који је изорао велике бразде на овој земљи. Изродила је и Радета Првуловића великана на пољу сликарства. Док је Срба изорaо бразде својим стиховима Раде то ради својим скулптурама, сликама и портретима. Он комбинује пуноћу и празнину што у уметничкој форми његовог израза даје метaфизичку димензију. Његови портрети су архаични у њима доста мудрости и колективно несвесног. Доста користи и митологију, бик који представља снагу, коњ брзину… Оно што је јако занимљиво су његове скулптуре, које су са свих страна интересантне, како споља тако и изнутра. Изузетни уметници из Стига – Срба и Раде.
Раде Првуловић рођен 12. 10. 1952. у Батуши, општина Мало Црниће. Завршио је вајарски одсек на факултету ликовних уметности у Београду и постдипломске студије – цртеж. Члан је УЛУС-а Излагао је групно и самостално. Добио је неколико награда за скулптуру. 1990. године се одселио у Италију, у Вићенцу, где је живео до 2011. године. Радио је и излагао Милану, Болоњи и Риму, а групно у Паризу и Лондону. Добитник је награде за скулптуру у Милану. Живи и ради у Батуши.