И У ПЕСМИ ВОЛИ СЕБЕ – ОНАКАВ КАКАВ ЈЕСИ, СА МАНАМА И ВРЛИНАМА

Ученици 7. Разреда О.Ш. „Моша Пијаде“ – Мало Црниће, данас су посетили библиотеку „Србољуб Митић“, заједно са директорком Школе, Винком Тривуновић Палић и професорком музичке културе Данијелом Пацикас. У читаоници „Осам нијанси плаве“ одржане је школски час који је водила Директорка библиотеке Данијела Божичковић Радуловић. Тема је била страх.
После краћег представљања књиге „У страху је велики страх“, аутора Данијела Б. Радуловић и Јована Радуловића, ученици су спонтано и искрено одговарали чега се плаше: инсеката, висине, змија, јавних наступа, самоће, будућности, ишчекивања. Било је и оних ученика, који се плаше смрти, јер нико не зна шта се дешава – после овоземаљског живота.
На основу приче о пауну и врани, коју су чули – ученици су без страха од „јавног наступа“, говорили своје закључке: „Не треба се по сваку цену мењати“, „Воли себе онаквог какав јеси и не покушавај да личиш на друге“, „Ако одеш из сујете из свог јата, неће те примити назад“ и сл.

 

 

Уследило је писање стихова од стране школараца, које су потом и отпевали, свако у свом маниру – онако како је ко осетио и доживео „Причу о врани и пауну“.