СТИШКИ ВЕНАЦ МИЛИСАВА МИЛЕНКОВИЋА

У организацији Библиотеке „Србољуб Митић“, Центра за културу  и општине Мало Црниће, 6. марта на дан рођења, признатог српског књижевника, Милисава Миленковића одржано је књижевно-драмско вече под називом „Стишки венац Милисава Миленковића“. Поред бројних пријатеља, поштоваоца уметничког рада Милисава Миленковића, догађају су присутвовали, супруга Ратомирка, син Горан Миленковић са породицом, као и генерални секретар КПЗ Србије, Живорад Ајдачић.

 

 

„….Хвала вам драги пријатељи. Хвала вам што негујете успомену на мога оца, и што сте прирередили ово вече. Нама – његовим потомцима то веома много значи. Враћају се успомене, иако је његов одлазак још свеж, али драго ми је што цените и поштујете његов рад. Захваљујем директорки Библиотеке Данијели Б. Радуловић, приређивачима књиге одабраних есеја о књижевном раду мога оца. Велики је то труд и рад. Ми то заиста поштујемо. Хвала организаторима и свима који су вечерас овде, на дан његовог рођења…“, рекао је Горан Миленковић.
Представљена је књига ОДАБРАНИ ЕСЕЈИ О КЊИЖЕВНОМ РАДУ МИЛИСАВА МИЛЕНКОВИЋА, коју су приредиле Зорка Стојановић, Татјана Мрђа Живковић и Радица Павловић.

 

 

 

Издавач књиге је библиотека „Србољуб Митић“, а уредница Данијела Божичковић Радуловић. На корици је слика Данијеле Миланове (псеудоним директорке Библиотеке – „Јефимија“).

 

О Милисаву Миленковићу и књизи одабраних есеја, говорио је секретар КПЗ Србије Живорад Ајдачић.
По одлуци Културно-просветне заједнице Србије и УКС књижевне заједнице – Пожаревац, добитници плакете „Стишки венац Милисава Миленковића су: Велиша Јоксимовић, Радиша Стојићевић, Драгиша Живадиновић, Зорка Стојановић и Лепомир Ивковић. Плакете је уручила Славица Јовановић, књижевница и председница Књижевне заједнице – Пожаревац.

У културно уметничком делу програма стихове Милисава Миленковића говорили су: Мирослав Митровић, Данијела Б. Радуловић и Зорка Стојановић. Читав програм је прелепим гласом увеличала вокална солисткиња Анастасија Костић, члан певачке групе „Арија“ у оквиру Центра за културу Мало Црниће.
У сали ФЕДРАС-а, је у част Милисава Миленковића, идејног творца и једног од оснивача ФЕДРАС-а, изведена представа „Љубав“ позоришног ансамбла Castellum из Костолца.