KRIVO SEDI AL’ PRAVO BESEDI

Pročitah, dramski pauzirah pa utiske podelih! 😊Turneja je u toku… 😉🙂

KRIVO SEDI AL’ PRAVO BESEDI
Nije dovoljan mudar savet ako nema mudrog tla
da se pelcer primi.
Danijela MilaNova
Želeći odmah na početku da pobudi zanimanje čitaoca, zapisničarka neobičnih impresija uspeva u naumu koristeći se netipičnim uvodom i , čini se, nonšalantnim obraćanjem. Usput pominje svoju zamisao, a namerno upošljava kreativnost zadobijajući pažnju čitača. Spoj zabavnog i dosetljivog dolazi do izražaja.
Autorka je dobar promislitelj ljudskih karaktera i pronicitelj naravi. Strasno se udubljuje u čoveka ne bi li zašla u suštinu bića i otkrila čari njegove jedinstvenosti. Ni ona sama ne voli dosadu i banalnost, pa su joj omiljeni poduhvati traganje za zanimljivim i bujnim ličnostima. Njeni odabiri odaju potrebu za igranjem rečima, pokretima, mimikom, komunikacijom. Život kao igra! Prezntovana.Stalna potreba za izazovima i znakovima. Optimističan pristup življenju i ozbiljna analiza detalja svakog segmenta utiskujući pečat koloritnosti.
Piše lako, bez nekih pretenzija i leksičke udivljenosti. Stil je jednostavan i neopterećujući. Izbor stilskog izražavanja odgovara ideji pisca da se empirijska svedočenja prigrle prisno. Posle putovanja kroz avanturu ispovedneih priča neizostavno je blisko poistovećivanje sa Bibliotekarkom. U kroki opisima deluje efektivnost utiska. Preneto iskustvo doživljaja zadržava se u umu i nervnim mrežama vibrirajući ukusom zadovoljstva. Primarno je ispričati dobru priču i razumljivo je doneti pred čitačevo rasuđivanje. Ostaviti svedočanstvo o utiscima ljudi različitih postignuća i karaktera. Naravno, i o svojoj ličnoj umešnosti, zalaganju, nedoumicama, najvećim željama,ličnim odnosima, blamovima… Istančane duhovitosti i britke rečitosti kada kritikuje malograđanštinu i licemerstvo braneći svoj integritet, Danijela MilaNova dovršava autorski poduhvat naznačavajući novi početak.
Nastavak autentičnih susreta i bogatih intervjua tek sledi…
Preuzeto sa posta Žakline Perić