МАЛИ УМЕТНИЦИ У ОСАМ НИЈАНСИ ПЛАВЕ

„Библиотека је кућа где живе књиге….У библиотеци живе принцезе и принчеви….библиотека је велика шума где се све животиње воле и играју….библиотека је један велики храм у коме се све може научити….у библиотеци је тако лепо и забавно….“ Овако на питање шта је библиотека, одговарају малишани из ПУ „14. октобар“ Мало Црниће, који су и данас са васпитачицама потражили уточиште, међу књигама и звездама у читаоници „Осам нијанси плаве“.

После топле добродошлице, коју им је пожелела директорка библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић, пажљиво су слушали бајке, а потом их сами илустровали.

Боје чине чуда. Занимљиво, разнолико, маштовито, преливале су се боје…плава, зелена, жута, црвена, док су предшколци пажљиво радили, а касније објашњавали своје цртеже. Тренуци цртања и позајмљивање боја од другова, памтиће се дуго….а цртежи на којима трепере семафори, ћуте ормари, отварају се прозори, спавају верни другари – пси.  Наравно и цветићи увек нађу своје место, негде у углу или баш на целом папиру.

Тако кроз игру тихи разговор у царству књига, и незнајући научише много. А како и не би, када је са њима радила Данијела Божичковић Радуловић – сликарка, књижевница, глумица, па још и библиотекарка…