ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ ОБЕЗБЕДИЛА 80 АУТО СЕДИШТА ЗА НАЈМЛАЂЕ

Општина Мало Црниће је и ове године наставила акцију бесплатног додељивања ауто седишта за децу, у сарадњи са Саветом безбедности саобраћаја.У општини Мало Црниће опредељују се средства за бригу о најмлађим – пасивним, али веома важним учесницима у саобраћају.

Присутне родитеље најпре је поздравио председник Општине, Малиша Антонијевић, који је на један врло енергичан и едукатативни, али у истом моменту и брижан начин, показао како се најмлађи, односно деца могу сачувати од незгода у саобраћају. Сваку његову реченицу пратила је слика, што је допринело да се планирани циљ и постигне, а то је насигурнији превоз најмлађих. Родитељи и сви присутни имали су прилике да чују савете и упутства за бригу о деци у саобраћају, али и да виде како то изгледа у пракси. Локална самоуправа се побринула за кратак филм о безбедности деце у саобраћају.

Присутнима се обратио и Начелник Полицијске Станице у Малом Црнићу, Аца Јовановић, који је нагласио да главни циљ није писање и наплата казни од родитеља, већ како треба спречити незгоде у којима деца бивају повређена, а то се чини правилном употребом ауто седишта.

Председник општине Малиша Антонијевић, је затим уручио ауто седишта за децу. Укупно је за ову прилику купљено  80 седишта за децу до 36 кг. и 139 цм. висине.
Ауто седишта су купљена из средстава наплаћених казни за саобраћајне прекршаје.