У МАЛОМ ЦРНИЋУ ПРОСЛАВЉЕН СВ. ДИМИТРИЈЕ И ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Како и приличи добрим домаћинима, у општини Мало Црниће свечано и радосно, прослављена је Општинска слава Свети великомученик Димитрије и Дан просветних радника. Поред иконе Св. Димитрија, славки колач, жито и вино.осле сечења славског колача, које је обавио Слободан Станић, старешина малоцрнићке Цркве „Св. Игњатије Богоносац“ и председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, који се обратио присутнима.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Сви ви, који сте овде присутни представљате чланове колектива Општинске управе, организација, установа, предузећа чините једну велику породицу заједно са мештанима општине Мало Црниће и овде смо да заједно обележимо и прославимо крсну славу наше Општине, Светог великомученика Димитрија, нашег заштитника, у народу познатог и као Митровдан.
Свети и мудри владика Николај Велимировић је рекао: „Поштујте браћо и сестре свештенике своје. Они својим рукама и молитвама припремају свето причешће којим се ви са Богом сједињујете. Они се за вас Богу моле. Свештеници проповедају реч Божију“. Бити добар човек је не само ствар карактера већ и лепог васпитања и образовања и када поменем ту реч користим и прилику да свим вапитачима, учитељима, наставницима, професорима, честитам њихов дан, Дан просветних радника. Ваш предан рад и  велико залагање је улагање у будућност, у оно што очекује свако дете, а то је знање и спремност да буде припремљен да се носи са свиме што га очекује у будућности. Само ви поштовани просветни радници умете да препознате таленат и дар сваког детета и увек са бригом родитеља испраћате сваког ученика из школе, као и генерације на даље усавршавање, јер живот је стална борба и рад на себи. Сигуран сам да дајете максимум у раду са младима, али су нијансе одлучиле да данас имамо и добитнике признања за изузетан допринос у просветном раду….Свим грађанима Општине честитам и желим срећну Славу, желим вам пријатно дружење. Нека нам Бог и св. Димитрије помогну да много година славимо у здрављу и весељу. Желим вам пре свега да сви будете здрави и успешни у свом послу“, рекао је предеседник Општине, Малиша Антонијевић.
У име Скупштине општине, у име одборника, грађанима је славу, а запосленима у образовању, празник честитала и председница Скупштине Горанка Стевић.а предлог Предшколске установе и 4 матичне школе један број просветних радника и васпитача понео признања за свој рад. Добитници су: Данијела Младеновић и Сандра Милошевић, дипломирани васпитачи у ПУ „14. Октобар“, Наташа Угриновић, професор енглеског језика и Анита Дамњановић, професор разредне наставе у ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће, Марина Васић, професор руског језика и Марина Деспот, професор ликовне културе у ОШ „Ђура Јакшић“ Топоница, Сузана Величковић и Зорица Тошић, наставници разредне наставе у ОШ „Милисав Николић“ Божевац, Зорица Перић, професор српског језика и Весна Миленковић, наставник разредне наставе у ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац