У МАЛОМ ЦРНИЋУ ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА „СТИГ“ БР. 137/138


У рукама читаоца нашао се нови број часописа за књижевност уметност и културу „Стиг“ број 137/138. На промоцији уприличеној у библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу у заједничкој организацији издавача Центра за културу општине Мало Црниће и библиотеке „Србољуб Митић“, главна и одговорна уредница Данијела Божичковић Радуловић, обратила се бројној читалачкој публици.
„…Овај двоброј часописа стварали смо са великом љубављу и надом да вам се допасти и испунити ваша очекивања. У њему можете наћи приче, песме, разговоре, есеје, како људи из стишког краја, тако и писаца са других простора. Између корица Стига, сместила се слика најуспешнијих поетских, прозних и ликовних радова. Има ту и душе дечије,, али и мудрости које године и искуство са собом носе. Верни традицији, гледамо унапред и стваралачким жаром бележимо тренутке који ће некада, у будућности, бити сведочанство једног времена и поднебља. Отворени смо за ваше предлоге, критике, похвале и сугестије. У здрављу да се читамо и трајемо…“, рекла је Данијела Б. Радуловић.
У свом обраћању публици, директор Центра за културу општине Мало Црниће, говорио је о младим члановима редакције Часописа и самом часопису:
„Овај број је тематски. Посвећен је неговању и очувању културне баштине нашег краја. Акценат је стављен на народну игру и песму коју веома успешно негује фолклорни ансамбл, који је већ изашао из Малог Црнића и Србије у свет. Ту је и певачка група „Арија, школа глуме, позориште. Уз часопис „Стиг“ – то смо ми. Зато захваљујем свима који су учествовали у припреми овог часописа. Аутори текстова су искуснији писци, али и млади. Они који су на почетку, и којима је циљ, оно што сам на почетку рекао. Сачувати од заборава све што имамо, уз новије, савременије и разноврсније садржаја. Мислим да у томе успевамо, и срећан сам што сам на челу Установе, која живи због уметности, како књижевности, сликарства, уметничке игре и песме, тако и позоришта. Све се може и постиже, ако има љубави према послу који радимо. А ми је имамо довољно…“, рекао је Никола Томић.
О самој идеји за стварање часописа, и његовом трајању више од пола века, говорила је књижевница, Ана Дудаш, уз сећања на тадашње тешке тренутке у којима се радило, али и на шаљиве досетке и догађаје који су се низали. Свој допринос у представљању часописа дале су Драгана Алексић, Александра Марковић и Данијела Станковић, заменица председнице СО-е Мало Црниће и председница Удружења жена „Сунцокрети“.
Радове из часописа читали су: Матеја, Дејана, Милица, Јана, Ања, Дуња….млади на које увек можемо да рачунамо и који ће писати прилоге за часопис. Они ће водити рачуна о будућности часописа.
Својим прелепим гласом, читав догађај учинила је угоднијим, воклани солиста, Анастасија Костић