УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦИ ШКОЛСКЕ 2021/2022. НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МАЛО ЦРНИЋЕ

Традиционално у општини Мало Црниће, кабинет председника Општине, Малише Антонијевића и Библиотека „Србољуб Митић“, организовали су свечани пријем носиоца Вукове дипломе и титуле ученика генерација школске 2021/2022. године, са територије општине Мало Црниће.
Директорка Библиотеке „Србољуб Митић, Данијела Божичковић Радуловић, поздравила је све присутне:
„Драги ученици, поштовани директорим васпитачи, професори, педагози, добро дошли на пријем код председника Општине. Поздрављам председницу Скупштине општине, Горанку Стевић и заменика Начелника Општинске управе, Драгана Митића.
Драга и вољена децо, ученици, сваке године у ово време када се организује пријем код председника Општине, имамо помешане емоције, емоције поноса, емоција љубави, има ту носталгије и страха од онога што ће бити, али оно што морамо да вам кажемо у овом тренутку, хвала што сте успели и постигли циљ који сте зацртали. То показује да нисте обични, да имате ту посебност да следите своју звезду. Знамо да вам није било лако, знамо да сте се често одрицали игара са друговима, игрица, или једноставно ленчарења, да би постигли све у да би сте у својим дневницима, књижицама, сведочанствима имали све петице. Најбољи сте у својој генерацији и ми вам честитамо на томе, а исто тако желимо да вам кажемо да тај огањ који имате у грудима, то нешто води напред, да се никад не угаси и да и даље наставите својим путем. Ако још увек не знате и нисте сигурни, поставите себи питање, чиме бисте могли да се бавите целог живота и мислим да је то одговор на питање у ком правцу треба да идете. Желимо вам пуно среће на даљем путу а знате и сами да живот није једносмерна линија и биће пуна искушења, много више него што је до сада било. Биће тешко, али биће и лепо. Борите се када је тешко, уживајте када је лепо. Ако се деси да имате проблем, ви знате да увек можете да нам се обраитите. Ако има начина, сигурно ћемо вам помоћи. Када вам буде лепо и када будете у близини свратите, ако сте далеко позовите – ми смо ту….“, рекла је директорка Библиотеке, Данијела Божичковић Радуловић.

Присутнима се обратио и председник Општине, Малиша Антонијевић:
„Поштовани директори Школа, просветни радници, наставници, сарадници, родитељи и драга децо, данас су осећања заиста узбуркана- Са једне стране част и велико задовољство да могу да вам упутим пар пригодних речи и уручим скромне поклоне. Све оно што сте постигли својим преданим радом, својом храброшћу и поносом, који имате и треба да га имате зато што сте данас овде и што сте најбољи. Завршили сте само једно поглавље свог живота, следи оно много теже. Пошто сте данас овде, најбољи сте у основном образовању, очекујемо да то будете и у средњем образовању, да постанете академски грађани ове Општине. Кажем ове Општине, зато што очекујем да се у нашу општину вратите и заједно са нама или, боље речено да нас замените у унапређивању живота свих грађана. Углавном свим генерацијама исто поручујем. То су две ствари: Прва је да радите на себи, усавршавате се, образујете, а друга да будете добри људи. Једно без другог не иде. Знате те две стране су попут птичијих крила. Птица лети високо, користећи оба крила, једним не може. Имајте то на уму, да бисте развили своја крила. Знам да сте узвишени, јер сте показали своју спремност, одрицање, марљив рад. Честитам још једном…“, рекао је председник Општине, Малиша Антонијевић.

 

Председник Општине је даривао ученике таблетом и књигама, док је поклон- књигу уручила и директорка Библиотеке.

 


Добитници Вукових диплома школске године су: Богдана Миленковић, Лазар Ивковић, Анђела Тврдишић, Наташа Рогић, Никола Милошевић, Емилија Младеновић, Ања Николић , Бојана Бјелајац (ОШ.“Милисав Николић“ – Божевц); Елена Живковић ( О.Ш. „Ђура Јакшић“ – Топоница).
Носиоци Дипломе Ученика генерације школске године 2021./2022. су: Лазар Ивковић, ученик О.Ш. Милисав Николић“ из Божевца; Елена Живковић, ученица ОШ.“Ђура Јакшић“ – Топоница; и Анђелија Наумовић, ученица О.Ш. „Моша Пијаде“ Мало Црниће“.

Председник општине Малиша Антонијевић, уручио је и просветним радницима Општинска признања, која нису уручена на Дан просветних радника из оправданих разлога.
Општинска признања за предан рад у просвети добили су: Вања Дмитровић и Јасна Божиновић (ПУ „14. Октобар“ Мало Црниће), Даница Мојсиловић и Даница Пацикас (ОШ „Моша Пијаде“- Мало Црниће), Весна Илић Радуловић и Тамара Јованчевић (ОШ „Милисав Николић“- Божевац), Горан Стевић и Тамара Станимировић (ОШ „Дража Марковић – Рођа“ – Смољинац), Александра Маринковић и Милица Дишић (ОШ „Ђура Јакшић“ – Топоница).