ВАТРОМЕТ СТИХОВА У БИБЛИОТЕЦИ „СРБОЉУБ МИТИЋ“

 

Књижевни скуп под називом „Ватромет стихова“, одржан је у Малом Црнићу, у организацији Библиотеке „Србољуб Митић“ у читаоници „Осам нијанси плаве. Програм у коме публика и песници, дишу у једном даху – снагом поетске речи, лепотом казивања стихова, љубављу према овој али и осталим видовима писане речи.
Својим присуством догађај су увеличали представници локалне самоуправе: Малиша Антонијевић, председник општине Мало Црниће, Даниел Сурдуловић, заменик председника Општине, и млада Данијела Митровић, представни Општинске управе.
У веома пријатној и свечаној атмосфери, своје стихове, али и стихове познатих српски и светских књижевника говорили су песници: Љубисав Грујић Груја, Драган Радосављевић, Славица Пејовић, Златија Радовановић, Жаклина Перић, Михајло Антић, Драгица Шијан, Драган Т. Јовић, Драган Млавски и глумац Митровић Мирослав. Искрени и топли аплаузи нису изостали.  Прикладним речима, скупу су се обратили Бојана Митровић, Славољуб Милошевић Цаки, Радиша Стојићевић и др.

Данијела Божичковић Радуловић била је сјајна у интерпретацији поезизије Шандора Петефија, док је на веома дугачији и оригиналан начин Радица Павловић публици дочарала мисли незаборавног Јована Дучића.

Да је увек тамо где треба да буде и ослушкује реч сарадника, уметника, грађана, потврдио је још једном председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, који је говорио стихове из збирке поезије „Мирис бразде“ пок. песника – сељака, Мирољуба Стокића из Куле.
Модератор програма: Данијела Божичковић Радуловић.