ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У ОПШТИНИ МАЛО ЦРНИЋE

Дан победе над фашизмом 9. мај, у општини Мало Црниће обележен је посетом и полагањем венаца на Спомен обележје страдалим жртвама, у борбама за ослобођење Другом светском рату, у Батуши. Венце су положили у присуству грађана, представника локалне самоуправе, директора јавних предузећа и установа, и чланова Савеза удружења бораца Мало Црниће, председник општине Малиша Антонијевић, заменик председника Општине, Горан Дачић, председница Скупштине општине, Горанка Беба Стевић, и представници Месне заједница Батуша.
О данима страдања и жртвма у одбрани од окупатора у целом свету а и код нас, говорио је председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић:
„…Сваки пут на овај дан, ред је да се поклонимо онима, који су своје животе дали да живимо данас у миру и да не дозволимо да се никада више не плати онаква цена која је плаћена крвљу и људским животима. Не смемо дозволити да фашизам поново оживи, како у нашој земљи, тако и у другим земљама. Уколико дође до неких несугластица, морају се решавати мирним путем, дипломатијом, и другим видовима одбране од зла које доноси фашизам…“ рекао је председник општине Мало Црниће.

.