ВАЖНОСТ И НЕОПХОДНОСТ КВАЛИТЕТНИХ САЈТОВА

Сви ми имамо неку слабу тачкицу….некад признамо,  некад не…, али дефинитивно, сви библиотекари су „слаби“на књигу и све што је везано за њу…Ипак та „слабост“ прераста у стална пословна  усавршавањња,  упорност, храброст, размену искустава, међусобне помоћи,што на крају изазива осмех у срцу. Оно најважније је да један од других увек научимо нешто ново.

После обраћања Мирка Марковића, оснивача Интернет клуба „Љиг“ на свечаности поводом обележавања 145 година постојања Библиотеке и доделе Веб плакете за активности на сајту Библиотеке, урадили смо малу анкету, а наши гости – колеге библиотекари о Инетернет клубу „Љиг“ рекли су:

 

 

 

Milena Dimitrijević

Internet klub iz Ljiga odličan je primer umrežavanja biblioteka i njihove vidljivosti u digitalnom svetu. Prezentacija biblioteka na internetu od izuzetne je važnosti jer predstavlja sponu između ustanova i savremenih korisnika. S druge strane, umrežavanje sa kolegama i saradnicima, značajno je sa aspekta unapređenja delatnosti, razmene primera dobre prakse, ali i zajedničkog delovanja biblioteka koje predstavljaju kulturni stožer lokalne zajednice, posebno u manjim sredinama. Savremenim i raznovrsnim kulturnim aktivnostima koje su kvalitetno predstavljene u virtuelnom svetu, biblioteke dolaze i do novih korisnika. Internet klub Ljig prepoznaje važnost svega navedenog i rado ću se priključiti bibliotečkoj zajednici koja se oko njega okuplja.

(MA Milena Dimitrijević, direktorkaNarodna biblioteka „Vuk Karadžić“Kneza Lazara 612220 Veliko Gradište012/ 662-208063/ 207-850www.bibliotekavg.com).

 

ТАТЈАНА  ЖИВКОВИЋ

(Diplomirani bibliotekar savetnik,Rukovodilac Zavičajnog odeljenja i Odeljenja stare i retke knjige,Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac,Drinska 2, 12000 Požarevac)

 

Doprinosi razvoju novih komunikacija, moderne tehnologije, formiranju lokalne mreže, široke dostupnosti informacija.
Omogućava da manje opštinske biblioteke prikažu sadržaj svojih raznovrsnih aktivnosti i da iste budu vidljive i prepoznatljive na globalnom nivou.

 

 

Milen Bogojević -Narodna biblioteka Golubac 

Drage koleginice,

Zahvaljujem se na divnom prijemu, srdačnosti i posebno nagradi (potpuno neočekivanoj)

Zadovoljstvo i čast je bilo uživati u društvu odabranih.
Poseban, najpozitivniji utisak je ostavilo gostovanje i pozdravna reč gospodina Mirka Markovića nezavisnog konultanta, menadžera INTERNET KLUBA LJig.
Školski precizno,potpuno jasno nam je dao jedan novi pogled na važnost i neophodnost, kvalitetnih  internet sajtova u svakodnevnom radu biblioteka i njihovu relaciju sa već ustaljenim društvenim mrežama.Dobili smo nesumnjiv dokaz da hramovi knjiga u 21.veku ne smeju zanemariti važnost svojih sajtova,a posebnu pažnju treba svakako obratiti na umrežavanje biblioteka i samim tim omogućiti dostupnost svake knjige ,svakom čitaocu na teritoriji Srbije.
Јадранка Грбиновић, Директор Народне библиотеке „Ђура Јакшић“ Петровац на Млави

 

Иако је наша примарна делатност промовисање и популарисање књиге, Internet CLUB је право место за промовисање рада саме библиотеке. Наша библиотека, Народна библиотека „Ђура Јакшић“ Петровац на Млави, као центар културних дешавања у нашој општини, даје нам прилику да будемо креативни и маштовити, модерни и интересантни свим старосним категоријама. И као таква, наша библиотека треба да буде видљива и библиотекама из нашег окружења. А то је управо оно што Internet CLUB подржава и подстиче.

Честитам господину Мирку Марковићу на сјајној иницијативи, на истрајности и успешности.

У циљу развоја и побољшања рада наше библиотеке, очекујемо успешну сарадњу са Internet CLUB-oм.  Желимо да се и на зиду наше библиотеке нађе ПЛАКЕТА WEB БИБЛИОТЕКА.

 

Виолета Миливојевић, Дипломирани библиотекар, професор српcког језика и књижевност – Библиотека „Ђура Јакшић“ Петровац

           INternet CLUB је леп начин да се повежемо и будемо окупљени око истих идеја. Увек у току, увек у позитивним стремљењима. Све библиотеке као једна. Следећи примере других, радићемо на томе да и наша библиотека даје сјајне резултате, да буде успешна, да на глобалној мрежи покажемо нашу креативност али и одговорност. INternet CLUB је права ствар.