НОВО СПОРТСКО УДРУЖЕЊЕ „АВАНТУРИСТИ“ У ОПШТИНИ МАЛО ЦРНИЋЕ

 У Малом Црнићу, у Библиотеци „Србољуб Митић“, одржан је први састанак новоформираног спортског удружења „Авантуристи“ са седиштем у селу Смољинац  (општина Мало Црниће).  Поред чланова Удружења, састанку је присуствовао председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, његов заменик Даниел Сурдуловић као и директорка   Данијела Божичковић Радуловић са колективом Библиотеке, као домаћин скупа.

Присутне је поздравила директорка Библиотеке, рекавши да су врата Библиотеке увек отворена за све заинтересоване грађане и Удружења, и да је добро што се овај спортски састанак одржава у читаоници „Осам нијанси плаве“. У уметности постоје само нијансе, а и спорт је уметност. Коришћење ове читаонице у различите сврхе, оправдава њену недавну изградњу и постојање. То управо означава да се ништа не дешава узалуд и да се добро уложена средства, труд, воља и љубав, вишеструко на различите начине враћа.

 

О плановима и програму рада СУ „Авантуристи“ говорио је председник Удружења, Дејан Обрадовић:

„…Спортско удружење „Авантуристи“ има преко двадесет пет чланова различите старосне доби. То што смо данас заједно,  није ништа ново, јер смо присутни на спортским теренима, утакмицама  и дружењима више од 20 година и то у овом саставу.  Новина је то да смо сада званично Удружење регистровано у АПР-у. Наша идеја је да промовишемо рекреативно, али и такмичарско бављење спортом, као и здрав начин живота у Смољинцу, и на територији целе општине Мало Црниће. Већ смо почели са реализацијом нашег Програма рада. Формирали смо Клуб за мали фудбал, а почели смо са припремама за организацију Међународног турнира у малом фудбалу, који ће бити одржан јуна – јула месеца у Смољинцу, рекао је Дејан Обрадовић, приватни предузетник из Смољинца, председник Удружења“.

Спортистима и оснивачима овог Спортског удружења, обратио се председник Општине, Малиша Антонијевић:

 

„…Драго ми је да сте одабрали ову просторију за одржавање вашег првог састанка. То је доказ да не грешимо, када процењујемо шта су нам приоритети, када су у питању финансијска улагања и реконструкције одређених објеката. Драго ми је да сте нас позвали на овај састанак, и добро нам дошли у Мало Црниће – седиште наше Општине. Честитам вам што се успели да се организујете и формирате једно овакво Удружење. Верујем да ће оно одлично  функционисати и да ћете остварити жељене резултате. Ми као представници локалне самоуправе смо увек ту за све вас, као и за све грађане и Удружења грађана.  Слободно могу рећи да смо доста тога урадили на унапређењу услова за бављење спортом, понајвише фудбалом. Уредили смо спортске терене, свлачионице, поставили нове туш кабине, има знатно више санитарних чворова. За сада имамо 13 фудбалских екипа и увек поносно стојимо уз њих.  Мислим да смо једина Општина која издваја средства у истом износу од 100.000,00 динара за одржавање турнира у малом фудбалу у свакој месној заједници, где постоји активни фудбалски клуб. Наставићемо и даље да стварамо боље услове за ваш рад, јер није ту у питању само рад, већ и велики ентузијазам, жеља, елан, храброст да учините нешто добро у својој Месној заједници, и у Општини. Ми то поштујемо, ценимо и обећавамо да ће наша подршка и финансијска и морална бити максимална. По Закону, као Удружење морате активно да радите годину дана, да бисте били учесници Конкурса који Општина расписује за одређена финансијска средства предвиђена за рад Удружења. То ће бити остварљиво тек следеће године, али мој заменик, Даниел Сурдуловић и ја лично вам поклањамо 25 дреса, као ваши пријатељи,  љубитељи фудбала и спорта уопште. Желим да их у здрављу користите, и остварите све циљеве које сте сами себи поставили, наравно уз нашу помоћ…“, рекао је председник Антонијевић.

 

Председник СУ „Авантуристи“, поклонио је дресове Удружења, председнику Општине Мало Црниће, Малиши Антонијевићу и заменику председника – Даниелу Сурдуловићу, као и захвалнице за помоћ у формирању Удружења. Добитник захвалнице је и Библиотека „Србољуб Митић“.

З.Стојановић